Política 29/07/2015

El PS critica que la construcció del nou dipòsit s'ha iniciat massa tard

Tot i la creació del nou dipòsit, Mañosas ha recalcat que "el veritable problema es troba amb la font de captació d'aigua"

B.n
2 min
El conseller del PS a l'oposició, Aleix Mañosas, durant la roda de premsa celebrada aquest dimecres

Andorra la VellaDesprés dels problemes succeïts recentment amb el subministrament d'aigua a la parròquia d'Escaldes-Engordany, el conseller del PS a l'oposició, Aleix Mañosas, ha criticat, aquest dimecres en roda de premsa, la demora en la construcció del nou dipòsit de CAPESA. En aquest sentit, tot i recalcar que la construcció del nou dipòsit és una bona alternativa per evitar que es repeteixin situacions similars, Mañosas ha insistit que la construcció d'aquest nou equipament arriba tard i ha afegit que si a principi de mandat s'hagués executat aquesta obra, "no s'haurien tingut ni de lluny" els problemes actuals. "Molts veïns d'Escaldes van passar més de 72 hores sense aigua per ús de boca i això, a la parròquia de l'aigua, és molt trist", ha lamentat. A més, Mañosas ha recalcat que "el veritable problema es troba amb la font de captació d'aigua", ja que actualment només se'n disposa d'una i per tant, en el moment que sorgeix qualsevol incidència, el subministrament d'aigua queda molt limitat.

D'aquesta manera, segons el conseller del Partit Socialdemòcrata la solució definitiva passa per "establir una connexió entre les xarxes d'aigua d'Andorra la Vella i Escaldes". Així, Mañosas ha volgut recordar que "des de l'any 2008 existeix una voluntat d'intencions per realitzar aquest embrancament d'aigües" i ha assegurat que "no podem entendre que en ple segle XXI dos territoris que conviuen pràcticament units, no siguin capaços de crear aquests embrancaments tan necessaris". En aquest sentit, tot i reconèixer que no és una tasca simple i que requereix una inversió important, el conseller del PS a l'oposició ha explicat que "aquest és el motiu pel qual des del nostre partit hem sol·licitat que des d'Escaldes es realitzi una petició al Govern per crear aquest embrancament d'aigües i evitar que es torni a repetir situacions similars".

Finalment, en relació amb l'única queixa que ha rebut CAPESA per via correu electrònic, Mañosas ha assegurat que "no som un poble que estigui molt acostumat a fer denúncies als organismes oficials".

Crítiques a la constitució de l'associació de comerciants

D'altra banda, fent referència al que ja va comentar durant el Consell de Comú de dilluns, el conseller del PS ha volgut reiterar la seva crítica envers l'incompliment dels estatuts de la nova associació de comerciants de l'avinguda Carlemany i travesseres amb la figura única del secretari-gerent. En relació amb aquesta figura única del secretari-gerent, Mañosas ha recordat des del PS s'ha proposat que el Comú efectui pagament del sou d'un gerent durant 6 mesos perquè l'associació tingui un marge de temps suficient per poder fer front per si sola al pagament d'aquesta despesa.

stats