Política 07/01/2018

El PS defensa davant la comunitat portuguesa la doble nacionalitat

El diputat Paulo Pisco ha mantingut diverses reunions amb els representants socialdemòcrates

Ara Andorra
2 min
Els representants del PS s'han reunit amb el diputat portuguès Paulo Pisco aquest cap de setmana. / PS

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) defensa la doble nacionalitat i el dret de vot dels residents a les eleccions comunals. Durant aquest cap de setmana, diversos membres del comitè executiu del PS li ho han explicat al diputat del parlament portuguès Paulo Pisco i representants de la comunitat portuguesa. Durant les reunions, els socialdemòcrates han explicat les propostes de la formació que més poden afectar el col·lectiu lus resident al país, entre les quals hi ha la de permetre la doble nacionalitat, el dret de vot a les eleccions comunals, i les accions que s'estan realitzant per abordar les problemàtiques dels salaris baixos i de la pujada de preus dels lloguers, que estan afectant amb molts membres de la comunitat portuguesa.

Per part del PS, en les trobades hi han participat el president del partit i conseller general, Pere López, i els vocals de l’executiva Everest Vilaginés, Pere Baró i Liliana Ribeiro, els dos últims també en representació de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA).

Quant a la possibilitat de tenir els passaports portuguès i andorrà alhora, el PS ha posat com a exemple el canvi de legislació realitzat ara fa uns anys a Luxemburg, on també hi ha un percentatge important de població portuguesa. La modificació legislativa ha permès que moltes persones que estaven excloses, tot i fer molt de temps que vivien al país, s’hagin pogut incorporar al món polític.

Les trobades també han servit per ressaltar que hi ha molts membres de la comunitat lusitana que estan patint els efectes dels salaris baixos i de la forta pujada dels preus dels lloguers de pisos. Des del PS s’ha explicat les diferents iniciatives que s’han dut a terme per reclamar al Govern que adopti mesures que serveixin per trobar solucions a les dues situacions, ja que el partit considera que DA no ha actuat.

Tant la comunitat portuguesa com els representants del PS han acordat mantenir més trobades al llarg dels pròxims mesos per avaluar l’evolució de les diferents iniciatives socialdemòcrates.

stats