Publicitat
Publicitat

El PS demana pel clima laboral a FEDA

També volen informació sobre la política retributiva de l'empresa

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha expressat la “preocupació” de la formació per l’organització dels recursos humans a FEDA. En aquest sentit, ha alertat que, segons han pogut saber, el clima laboral a la parapública hauria viscut un "empitjorament considerable". Per això, ha tramitat una demanda d’informació per obtenir documentació que permeti valorar quines actuacions polítiques es poden realitzar sobre la qüestió. El PS no és l'únic partit preocupat per qüestions relacionades amb FEDA, ja que des d'SDP també s'ha formulat preguntes en aquest sentit.

En concret, en l’escrit tramitat a la Sindicatura López demana, per una banda, “l’informe resultant relatiu a l’estudi de clima laboral realitzat per FEDA”. Per l’altra, reclama que li sigui facilitat el document on està registrada “la política retributiva de l’entitat”, incloent-hi les graelles salarials i els complements retributius als empleats “amb indicació expressa de la categoria professional dels treballadors públics que els perceben”.

El conseller general del PS ha explicat que la petició ve vinculada a la formulada ara fa uns dies sobre els càrrecs directius. A més, ha apuntat que els arriben "informacions que hi hauria uns resultats molt negatius en l’enquesta de clima laboral”. Per tot això, ha manifestat, hi ha al PS “una preocupació per com pot evolucionar l’organització dels recursos humans a FEDA”.

López també ha argumentat els motius pels quals demana sobre la política salarial. “Sembla que una part de l’empresa rep els complements però el gran gruix de treballadors en queda exclòs”, ha indicat. Això seria un dels motius que fan que “l’ambient laboral estigui lluny de ser el que havia estat fa uns anys”. El parlamentari socialdemòcrata ha avançat que amb la informació que se’ls faciliti valoraran "quines actuacions polítiques" poden "dur a terme en un futur”.