Política 30/01/2020

El PS demana explicacions sobre els protocols activats en la intoxicació d'Ordino

Salut haurà de respondre per escrit per tal de "certificar el seu funcionament"

Ara Andorra
1 min
Susanna Vela. / PS

Andorra la VellaDes del Partit Socialdemòcrata (PS) volen garantir que s'actualitzen i avaluen periòdicament els protocols que va activar el ministeri d'Educació arran de la intoxicació a l'escola francesa d'Ordino. Susanna Vela, presidenta del Partit Socialdemòcrata i consellera general, ha formulat una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit per tal de certificar el seu funcionament. Des del PS volen saber, per una banda, quin és el protocol que el ministeri de Salut activa en aquests casos, si s'actualitza periòdicament i si es fa una avaluació del seu funcionament.

Vela ha volgut incidir en la comunicació, demanant quins són els canals de comunicació que s'estableixen amb els responsables del ministeri titular d'Educació, els de la delegació de l'Ensenyament Francès i els pares del centre escolar afectat. Pel que fa a la comunicació a les famílies, des del PS volen conèixer "com i en quin moment s'informa les famílies del centre escolar afectat".

Per altra banda, també demanen quines són les mesures preventives i quant de temps es mantenen, quines són les anàlisis i les proves que es porten a terme i qui és el responsable de la investigació. Finalment, des del PS volen saber la causa de la intoxicació i quines mesures s'aplicaran per evitar un altre episodi similar.

stats