Política 05/05/2015

El PS podria donar suport a la comissió legislativa especial proposada pels liberals

Els socialdemòcrates podrien donar-li suport tot i que consideren necessari replantejar-ne els eixos d'actuació

Ara Andorra
1 min

Andorra la VellaEls socialdemòcrates han fet saber als liberals que podrien donar suport a la seva proposta de comissió legislativa especial, tot i que consideren necessari replantejar-ne els eixos d'actuació. Així ho han fet constar en la resposta escrita a la carta enviada pel president del grup parlamentari liberal. A la carta també es posa en relleu que la constitució d'aquesta comissió no exclou la creació de la comissió d'enquesta sol·licitada pels socialdemòcrates ja que les consideren "compatibles i fins i tot perfectament complementàries".

Els consellers socialdemòcrates creuen que s'haurien de replantejar els eixos d'actuació de la comissió especial per centrar els àmbits d’acció en aquells punts que no poden ser tractats per altres vies ja existents i que no envaeixin competències d’altres organismes públics, ja que consideren que parts del contingut proposat són competència del Govern i de l’INAF i d’altres, es podrien encabir en el marc de les competències de la Comissió Legislativa de Finances.

El PS recorda que la comissió d’enquesta té per objectiu tant respondre als "nombrosos dubtes que planen en la nostra societat en relació a la implicació dels diferents organismes arran de la crisi de la BPA, com alhora avaluar si cal revisar els mecanismes de control de la política financera nacional, així com els de prevenció i de lluita contra el blanqueig". En aquest sentit, els socialdemòcrates creuen que les conclusions de la comissió d’enquesta en aquest segon àmbit haurien de derivar en l’adopció de mesures concretes de reforçament del sistema financer que es podrien recollir en l’acció de la comissió legislativa que proposa el grup liberal, així com també ho podria fer en el si de la Comissió Legislativa de Finances.

stats