Política 27/11/2018

El PS es mostra satisfet per la investigació del SAAS

La formació espera aclarir les responsabilitats de les irregularitats detectades

Ara Andorra
2 min
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl PS ha mostrat aquest dimarts la seva satisfacció per com s'està desenvolupant el procés judicial obert a la Batllia arran de la querella presentada per les greus irregularitats detectades en la gestió del Servei Andorrà d'Atenció Sanitari (SAAS) i revelades pel Tribunal de Comptes en els informes dels exercicis 2013 i 2014. Mitjançant un comunicat, des de la formació s'ha destacat que arran d'haver fet una demanda davant els tribunals, no només s'està avançant en l'esclariment de les diferents anomalies detectades sinó que s'han detectat de noves. Així doncs, el PS ha manifestat que "és molt important" poder aclarir si aquests fets són delictes i determinar responsabilitats tenint en compte que es podria haver malbaratat una xifra molt elevada de diners públics i, per tant, han assegurat que "en cap cas ens hem plantejat la possibilitat de retirar-nos del procediment".

D'altra banda, la formació ha considerat que, amb la querella presentada, s'ha aconseguit posar en marxa una investigació necessària per esclarir "uns fets molt greus". A més, el partit ha manifestat que no ha estat fins aquesta acció judicial que s'han començat a analitzar una llarga sèrie d'irregularitats, denunciades pel Tribunal de Comptes als seus informes anuals. Malgrat aquests avisos, han lamentat la "inacció del Govern", assegurant que "no va ser contundent a l'hora de denunciar aquestes actuacions davant les instàncies judicials".

Quant a les diferents informacions publicades, la formació ha volgut deixar clar que la seva intenció és arribar fins al fons per esclarir les responsabilitats d'aquestes irregularitats. A més, han posat en relleu que és necessari recordar que "aquests fets han suposat un important perjudici a les arques del SAAS". És per aquest motiu que des del PS s'està treballant "amb la màxima serietat i rigor" per ajudar en l'avenç de la investigació i en la determinació de les diferents responsabilitats, incloses aquelles que siguin de caràcter penal. En cap moment, han finalitzat, hi ha sobre la taula la possibilitat de retirar la denúncia presentada en el seu dia en un exercici de responsabilitat davant "la passivitat mostrada pel Govern".

stats