Política 26/10/2019

El PS ofereix el tercer lloc d'Escaldes a Liberals i Terceravia

Gili prefereix no liderar el projecte si no hi ha una coalició

Ara Andorra
1 min
La celebració de la sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany, aquest divendres. / M. M. (AMA)

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata continua a l'espera d'obtenir un pacte a Escaldes-Engordany perquè així Rosa Gili encapçali la candidatura. La consellera general no vol estar al capdavant en cas que el PS competeixi en solitari perquè és conscient que sense els vots d'una altra formació, com va passar amb els dels liberals en les generals, corre un risc important de passar quatre anys a l'oposició.

Els socialdemòcrates són conscients de la situació i han ofert un pacte tant a la llista liberal que encapçala Higini Martínez com al grup escaldenc de terceravia. En els dos casos l'oferta passa perquè no incloguin les sigles del grup, però en els dos casos s'oferia el tercer lloc de la candidatura.

Les dues formacions han rebutjat la proposta, segons fonts dels dos grups. En el cas dels liberals es considera que la credibilitat de la formació pot quedar per terra si després d'haver fet el pacte amb el PS a les generals i posteriorment haver entrat en coalició de Govern amb DA ara tornen a ajuntar-se amb el PS, especialment després que els socialdemòcrates els hagin titllat de 'traïdors'.

En el cas de terceravia la instrucció des de Sant Julià ha estat la de presentar llista en solitari perquè una unió dels dos partits que més allunyats estan ideològicament al Consell no es considera aconsellable.

Rosa Gili no és partidària de posar-se al capdavant en solitari i també vol tenir clar quantes llistes concorren abans de prendre la decisió. Pere López és qui més està treballant perquè Gili lideri la llista, però a hores d'ara no ha aconseguit l'objectiu d'una coalició on membres d'altres formacions s'incloguin com a independents.

stats