Política 09/01/2017

El PS preocupat per l'acord d'importació de residus de Catalunya

Recorda que les directives europees són molt restrictives respecte l'ús de la incineració per a fer el tractament dels residus

ARA Andorra
1 min
La consellera socialdemòcrata Rosa Gili

Andorra la VellaLa consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili vol informació sobre l’acord signat entre el Govern i la Generalitat de Catalunya pel qual s’importaran 10.000 tones anuals de residus de la Cerdanya i l’Alt Urgell "per ser cremats al forn incinerador". La parlamentària vol accedir al conveni subscrit entre totes dues administracions amb l’objectiu de conèixer exactament les condicions com ara durada, el material que es portarà o com es farà el transport.

La parlamentària ha volgut remarcar que des del PS fa anys que es fa un seguiment acurat de tot el que fa referència al forn incinerador i al seu funcionament, “ens preocupa i volem tenir més informació”, ha afirmat. "Pensem que Andorra s'hauria d'orientar a una millor política del reciclatge, hi ha una directiva europea que ordena el millor tractament dels residus", recordant que la incineració no es contempla en els objectius de les diferents normatives europees.

Sobre la preocupació sobre aquest acord i l'increment de matèries a tractar a la Comella, Gili ha recordat que "no són únicament els veïns de la Comella els afectats per la contaminació, perquè és un país petit i tancat on les emissions de gasos es concentren en un espai reduït", per la qual cosa considera que "la preocupació és per a tots".

stats