Política 30/10/2019

El PS proposa al Govern fer l'estatut de l'artista

Susanna Vela i Roger Padreny entren a la Sindicatura una proposta per regularitzar les professions artístiques

Carles Alonso
2 min
Els consellers generals del grup parlamentari socialsdemòcrata, Susanna Vela i Roger Padreny. / C.A.

Andorra la VellaEl grup parlamentari socialdemòcrata, de la mà dels consellers Susanna Vela i Roger Padreny, han entrat a tràmit una proposta d'acord sobre l'estatut de l'artista. L'objectiu és que "el Govern pugui elaborar una diagnosi de la situació de l'artista per establir el marc legal que asseguri les condicions necessàries per al desenvolupament de la seva activitat", segons ha indicat Susanna Vela.

Els representants socialdemòcrates han "copsat les impressions de la major part del sector creatiu" i, segons ells, "busquen legalitzar diferents aspectes com el de la protecció social, la contractació, la formació, la tributació i la propietat intel·lectual".

Les possibilitats que la proposta d'acord sigui acceptada passarà pels acords que el grup parlamentari socialdemòcrata pugui tenir amb els partits que formen el Govern, tot i que, com ha indicat Vela, "hem parlat amb la majoria de grups i sembla que els hi ha agradat la proposta". Fins al moment, les propostes de llei que ha presentat el principal partit de l'oposició han estat rebutjades pel tripartit Demòcrates + Liberals + Ciutadans Compromesos.

La capacitat de les llistes

D'altra banda, la presidenta socialdemòcrata ha sortit al pas de les declaracions del cap del Govern, Xavier Espot, en què posava en dubte la capacitat d'arribar a cònsol major de diferents llistes oficialitzades aquest dilluns. "Les declaracions del cap de Govern són desencertades; les llistes són les que són i encara hem de donar les gràcies que hi hagi gent que vulgui formar-ne part". En el mateix sentit, ha expressat el seu malestar el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, al considerar "del tot desafortunades" les declaracions de Xavi Espot, i "molt allunyades del que ha de ser un cap de Govern, en pretendre que els candidats del seu partit són uns bons candidats i menysprear i faltar el respecte als candidats de les altres formacions", segons el mateix López. "Entenem necessari que el senyor cap de Govern rectifiqui i tingui una major mesura i control sobre les seves paraules de cara al futur", ha expressat López, abans d'entrar una pregunta urgent a Govern. Pel que fa a la reestructuració del grup parlamentari, Vela ha explicat que "tot i que el substitut de Rosa Gili serà Carles Sánchez, estem treballant per perfilar les comissions i la presidència adjunta".

stats