Política 16/12/2018

El PS reitera que la reforma de la llei de la Funció Pública és “nefasta per al país”

El partit socialdemòcrata estudia presentar reserves d'esmena, igual que ho va fer amb el Codi de relacions laborals, perquè el debat en comissió es traslladi al ple

Ara Andorra
2 min
La consellera del PS Rosa Gili, en un moment del debat d'aquest dijous al Consell General. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLa ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, anunciava aquest passat divendres que la reforma de la llei Funció Pública s'aprovaria durant el primer ple del mes de gener. Davant d'aquesta realitat, i després que en comissió s'hagin rebutjat les propostes del PS, el partit reitera el seu més que rebuig frontal al text perquè el consideren “nefast per al país”.

La formació liderara per Pere López continua apostant per retirar la llei abans que s'aprovi, però com que és més que probable que això no passi, ja pensen en incloure la derogació de la llei en el programa electoral. A més, el partit socialdemòcrata estudia presentar reserves d'esmena, igual que ho va fer amb el Codi de relacions laborals, perquè el debat en comissió també es traslladi al ple. Cal recordar que el passat mes d'octubre el Govern i el grup majoritari que li dona suport ja es van quedar sols defensant aquesta reforma davant de l'oposició.

En les esmenes presentades pel PS, i que han quedat rebutjades, la formació defensava la necessitat de mantenir la figura de funcionari per a qualsevol treballador de l’administració pública i no només per a determinats cossos especials com són els treballadors de Duana, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Penitenciaris, Policies i Banders. Els socialdemòcrates entenen que la figura de funcionari ha de continuar existint a tots els àmbits de l'administració.

De fet, des de la formació es recorda que la mateixa llei estipula que els funcionaris ocupen “llocs de treball de caràcter permanent amb atribucions que impliquen l’exercici de l’autoritat o la participació directa o indirecta en l’exercici de les prerrogatives de potestat pública de l’estat”. Aquest segon supòsit, remarquen, es dona en molts àmbits de l’administració, com ara Cultura, Medi Ambient o el mateix departament de Tràmits, que quedarien atesos, si no es canvia la llei, per personal que no serà funcionari.

Una altra esmena canviava el text per permetre que els eventuals tinguin dret a indemnització quan cessin de les seves funcions a partir dels dos anys de relació laboral amb l’administració. També demanaven reforçar la participació dels representants sindicals al Comitè Tècnic d’Organització i Control.

stats