Política 31/01/2018

El PS crearà un grup de treball per plantejar com afrontar les addiccions dels joves

El partit ha iniciat a Andorra la Vella les trobades amb la ciutadania per conèixer les seves inquietuds

Ara Andorra
3 min
D'esquerra a dreta, les conselleres socialdemòcrates del comú d'Andorra la Vella, Lídia Samarra i Dolors Carmona; la primera secretària del PS, Susanna Vela; el president del partit i conseller general Pere López, i el secretari d'organització, Carles Sánchez, en la reunió de dimarts al vespre. / PS

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha acordat constituir un grup de treball intern per abordar la problemàtica dels adolescents i els joves en situacions de risc, especialment els que pateixen addiccions a les drogues o a l'alcohol. La voluntat és avaluar quines mesures i actuacions es poden emprendre per fer-hi front i incloure-les en el programa de la formació socialdemòcrata. El compromís s'ha pres aquest dimarts al vespre, durant la primera de les reunions polítiques que se celebraran regularment a les diferents parròquies i que han començat per Andorra la Vella. Per part del PS hi han assistit el president de la formació i conseller general Pere López, la parlamentària Rosa Gili, i les conselleres de PS+Independents al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra.

La trobada d'aquest dimarts ha comptat amb l'assistència d'una seixantena de persones, algunes de les quals han considerat que els recursos que es dediquen a Andorra per atendre els joves addictes a substàncies estupefaents són clarament insuficients. Entre les queixes s'ha exposat que no existeix cap centre especialitzat al país per atendre els casos més greus i, per tant, això obliga a derivar-los a instal·lacions de l'estranger.

López ha subratllat que el Consell General fa temps que segueix aquesta qüestió amb molta atenció, i ha afegit que els parlamentaris socialdemòcrates han presentat preguntes i demandes d'informació en aquest sentit. Tot i que el president del PS ha considerat que ha de ser una competència del Govern, ha suggerit la creació d'un grup de treball específic dins del partit que abordi la problemàtica i les possibles solucions a adoptar, una iniciativa que ha estat ben rebuda i que s'implementarà en les setmanes que venen.

Obres a la capital

D'altra banda, les conselleres socialdemòcrates del comú d'Andorra la Vella han ressaltat que l'elevada inversió prevista en la reforma de l'avinguda Meritxell "tindrà repercussions a altres zones de la parròquia" que també necessiten actuacions urgents i, per això, Carmona i Samarra han demanat al veïnat de la capital que els faci arribar denúncies de zones o llocs degradats mitjançant els perfils a les xarxes socials de la formació o per Whatsapp, en un número que s'anunciarà properament. Les conselleres també han anunciat que cada dilluns visitaran diferents punts de la parròquia per conèixer-ne la situació 'in situ'.

López ha afegit que "les obres les paguem els ciutadans" i ha insistit que això es tradueix en el fet que "alguns serveis ens costen més cars, com els aparcaments o els Serradells, i es posen en qüestió molts altres de públics". Carmona ha considerat que "el model de la majoria de DA és que si un servei no dona benefici, es tanca el ‘xiringuito’, i si ja el fan privats es tanquen perquè no se’ls vol fer la competència".

Els assistents també han expressat la seva preocupació pel projecte de The Cloud. López ha matisat que des del PS "fa temps que no el veiem clar" i, per això, ha presentat una esmena al pressupost del 2018 per intentar aturar-lo. "No es garantirien ni un 10% del seu cost si els diners fossin seus", ha conclòs.

Les lleis laborals

Un altre dels temes abordats en la reunió pública d'aquest dimarts, segons ha informat el PS, ha estat la nova legislació en matèria laboral, tant pel que fa al sector públic com el privat. López ha criticat que DA "no ha tingut en compte els sindicats" i que han redactat uns projectes "només per una part de l'empresariat”. La consellera Gili ha argumentat que "no són bones lleis" i ha defensat la necessitat d'uns sindicats que "puguin ser interlocutors vàlids", ja que "poden ser enriquidors i ajudar a avançar també a les empreses". Segons el PS, els textos, tal com estan ara, "no fan res més que debilitar encara més la part que ja era més feble: la dels treballadors".

El PS ha fet un balanç positiu de la reunió política a la capital, un acte que repetirà a totes les parròquies l'últim dimarts de cada mes. La pròxima trobada tindrà lloc a Encamp.

stats