Política 19/07/2016

El PS edita 35.000 tríptics per difondre les errades de DA

El primer secretari del PS, David Rios, ha recordat 'El decàleg d'errades de DA'

M.b.
3 min
El primer secretari del PS, David Rios, presenta els tríptics

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata ha editat 35.000 tríptics que es repartiran per totes les llars del país per donar a conèixer les que consideren les principals errades de DA després de quinze mesos de la segona legislatura.

El primer secretari del PS, David Rios, ha recordat 'El decàleg d'errades de DA' que ja van presentar els consellers generals socialdemòcrates i que comença amb la preocupació per la imatge internacional del país després que el ministre de Finances, Jordi Cinca, hagi estat implicat als papers de Panamà o en activitats empresarials il·lícites.

La segona errada és l'estancament de la reforma sanitària i les irregularitats en els comptes d'un organisme públic essencial com és el SAAS.

Una altra de les preocupacions del PS és la gestió de la CASS, i critiquen les retallades i requisits “estrictes” als assegurats, com ara l'arrest domiciliari en les baixes mèdiques o la davallada de les pensions d'invalidesa.

El quart punt del decàleg fa referència a empreses que venen a Andorra cridades per la Llei d'inversió estrangera però que segons ha explicat Rios, quan arriben no tenen una legislació que els acompanyi.

A més, una altra de les errades que han detectat és la desprotecció del patrimoni cultural, i han posat exemples com la construcció d'una benzinera a l'entorn de protecció del Pont de la Margineda, o l'aprovació d'una Llei de protecció dels monuments que “reduïa el radi de protecció”, segons denuncien els socialdemòcrates.

D'una altra banda, també han evidenciat la improvisació en infraestructures clau com ara l'heliport, i “la incapacitat de trobar una ubicació on no afecti els veïns”. Davant la possibilitat que finalment s'ubiqui al costat de FEDA, Rios ha preferit no valorar aquesta ubicació fins que no sigui definitiva perquè “encara estem esperant que ens diguin si hi ha un terreny tècnicament viable”. En aquest sentit, també han criticat la construcció de l'estació nacional d'autobusos, perquè considera que genera dubtes entre els professionals de l'arquitectura.

També consideren motiu de preocupació els defectes del Pla Engega i el Pla de Residus, perquè diuen que les ajudes s'han distribuït entre tres negocis mentre que els particulars que se n'han pogut beneficiar són minoria.

El salari mínim i les pensions insuficients són un altre neguit dels socialdemòcrates, que han mostrat la seva preocupació perquè creuen que cada vegada hi ha més gent que no arriba a final de mes.

També han fet referència a l'Agència Tributària la qual consideren que no té recursos per fer complir el marc fiscal homologable, i han posat com a demostració el cas de frau prescrit perquè no es va iniciar cap actuació malgrat l'avís dels inspectors que ho havien documentat.

Finalment, i per tancar el decàleg, han considerat que el servei de telecomunicacions és deficient i presenta constants talls i avaries.

Aquestes són algunes de les principals errades que ha detectat el PS, totes elles igual d'importants, però han recordat que n'hi poden haver més com pugui ser la distribució dels euros andorrans, que assegura que també està perjudicant la imatge exterior del país. És per això que Rios ha demanat explicacions al ministre de Finances.

El primer secretari del PS ha posat en relleu que la difusió del tríptic a totes les llars del país “és un element que considerem essencial per apropar-nos a la ciutadania i per mantenir-la informada”. En aquest sentit, ha indicat que “és una bona eina per aconseguir que moltes de les qüestions que normalment no arriben a la gent ho puguin fer”.

stats