Política 12/09/2018

PS+I demana al comú d’Encamp que posi a disposició del Govern els pisos socials buits de la Solana del Pas

Respon així a la demanda del Raonador del Ciutadà, que alertava de la manca de pisos socials

Ara Andorra
1 min
El Pas de la Casa. / Arxiu

Andorra la VellaEls consellers de PS+Independents han demanat al cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, que posi a disposició del Govern els quinze pisos dels quals disposa el comú a la zona de la Solana, al Pas de la Casa. Així, els dos consellers creuen que podrien oferir-se com a pisos de lloguer amb un preu assequible o posar-se a disposició dels temporers que arribaran al país durant la temporada d'hivern.

Amb aquesta demanda es fan ressò de les demandes del Raonador del Ciutadà, que posava en relleu la manca d'habitatges socials. El comú encampadà disposa de quinze apartaments socials sense ús al Pas de la Casa, arran de l'acord amb Gevivasa, i la formació entén que poden suposar una ajuda per resoldre la problemàtica. Els apartaments, juntament amb els del Jovial d'Andorra la Vella, són una de les iniciatives que s'han posat en marxa en matèria d'habitatge social en els darrers anys.

El conseller encampadà Joan Sans ha criticat que el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, hagi considerat com a "pisos socials" els disset habitatges dels quals disposa el Govern per a col·lectius específics, com persones amb diversitat funcional o dones víctimes de la violència de gènere. "Aquests pisos tenen un objectiu que no va lligat a una necessitat econòmica sinó a una situació social determinada", ha apuntat el conseller, que creu que cal pal·liar el fet que hi hagi gent que tingui dificultats econòmiques per aconseguir un habitatge digne.

stats