Política 01/11/2018

L'A presenta a Pallarés com a candidata a tresorera de la Liberal Internacional

L'elecció del càrrec es durà a terme en el marc del 62è congrés de la formació

Ara Andorra
2 min
La candidata a tresorera de la Liberal Internacional, Judith Pallarés. / Liberals d'Andorra

Andorra la VellaLiberals d'Andorra (L'A) ha presentat a la consellera general Judith Pallarés com a candidata a tresorera del Bureau de la Liberal Internacioal que es renovarà en el 62è congrés d'aquesta formació previst per finals del mes de novembre a Dakar, la capital del Senegal. Així ho ha confirmat el partit a través d'un comunicat emès aquest dijous. La proposta coincideix amb el final del mandat de Juli Minoves com a president de la Liberal Internacional. El polític andorrà ha estat al bureau durant tretze anys, des del 2005, i ha exercit de president durant els últims quatre.

Des de L'A s'ha considerat molt important "continuar vinculats amb aquest organisme que cada cop està creixent més a escala internacional i d'alguna manera poder seguir amb la feina que durant més d'una dècada ha realitzat Juli Minoves al màxim òrgan dels liberals a nivell mundial". Per la seva banda, Pallarés ha remarcat què "és molt important ser present a la Liberal Internacional per seguir amb la bona feina que es va fer amb el congrés del 2017 a Andorra i que va acabar amb l'aprovació del nou Manifesto Liberal". A més, ha incidit en el fet que "com andorrans ens permetrà continuar en contacte amb els polítics i parlamentaris de tot el món i, especialment, amb els diputats europeus per poder seguir defensant el posicionament del Principat en les negociacions que s'estan portant a terme amb la Unió Europea per establir un acord d'associació". La consellera opta al càrrec de tresorera al qual també s'han presentat l'actual tresorer, Manfred Eisenbach i Omar Youm de Burkina Faso.

Pel que fa a la presidència, Juli Minoves serà substituït per l'exministra de Medi Ambient del Marroc, Hakima El Haité, que actualment ocupa el càrrec de vicepresidenta de la Liberal Internacional. Els delegats dels partits podran votar a les eleccions el proper divendres 30 de novembre, entre les 7 i les 9 hores. La primera reunió del renovat òrgan gestor de la Liberal Internacional tindrà lloc l'1 de desembre a Dakar.

stats