Política 29/05/2019

Pallarés fitxa una exsindicalista com a segona de Funció Pública

Jover assegura que el nomenament suposa "un símbol" de renovació de diàleg

M. P. / M. M.
2 min
Judith Pallarés jura el càrrec com a ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaL'exsindicalista del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA), Lara Vilamala, ocuparà la plaça de secretària d'Estat de Funció Pública i treballarà conjuntament amb la ministra d'aquesta cartera, Judith Pallarés. Així ho ha confirmat aquest dimecres el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al primer consell de ministres del nou executiu. Jover ha assumit part de culpa a l'afirmar que el Govern no va saber explicar suficientment bé en el seu moment la Llei de la Funció Pública, tant pel que fa al fons com la forma, i segurament, "algunes de les diferències aparents que podem tenir amb els col·lectius sindicals també venen per aquest element". L'objectiu actual de l'executiu és reprendre el diàleg amb les organitzacions sindicals, així com amb els treballadors, "perquè tenim la ferma convicció que l'objectiu d'aquesta llei era millorar les condicions laborals". Per tant, el nomenament de Vilamala "és un símbol de la voluntat de renovar aquest diàleg" que, en cap cas, "anirà cap a la derogació de la llei" sinó que el que es buscarà serà "acatar la sentència del Tribunal Constitucional i treballar amb el desenvolupament reglamentari", a més de millorar alguns punts perquè siguin "més eficients".

Així, Jover ha confirmat que el Govern de coalició està treballant la problemàtica per tal de trobar la solució més adequada, independentment de "l'etiqueta que teníem el dia abans del nostre jurament". A més, ha recordat que serà Pallarés qui haurà de liderar l'anàlisi d'aquesta sentència "i com li podem donar resposta". Serà després d'aquest pas quan "trametrem al Consell General la modificació de la llei corresponent". D'altra banda, el ministre portaveu també s'ha referit al recurs directe que el TC ha admès a tràmit sobre la Llei de regulació de l'establiment de preus mínims de venda dels productes de tabac presentada per consellers generals del PS i L'A. En aquest sentit, ha indicat que el Govern roman "a l'expectativa" de la resolució, ja que el següent pas després d'aquesta admissió és "demanar l'informe al ministeri fiscal i a la Sindicatura corresponent per a poder prendre decisions".

Més nomenaments per al nou Govern

En un altre ordre de coses, el Govern ha acordat els nomenaments de càrrecs directius dins dels diferents departaments, com són la directora del departament de l'Escola Andorrana del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, Maria Teresa Casals, i la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat dins del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer.

Aquests noms se sumen als ja coneguts Marc Rossell, que ocuparà la secretaria d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat; Joan Antoni León, que s'encarregarà de la secretaria d'Estat de Justícia i Interior; i la darrera en haver estat escollida, Lara Vilamala, en el ministeri de Funció Pública. Tot i això, Jover ha declarat que "encara hi haurà algun nomenament més" en les pròximes setmanes, que serà quan els escollits jurin el seu càrrec.

stats