Política 08/05/2018

Part de la majoria de Sant Julià no està a la junta de govern per la representativitat de tots els corrents

El conseller Josep Roig (SDP) justifica així el descontentament de les conselleres demòcrates Meritxell Teruel i Francesca Barbero

Ana
2 min
El conseller de Sant Julià Josep Roig. / M. T.

Andorra la VellaEl conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria i membre d'SDP, Josep Roig, ha assegurat que els consellers comunals que pertanyen a Demòcrates per Andorra no tenen la intenció d'abandonar la majoria comunal, tot i reconèixer el descontentament de les conselleres Meritxell Teruel i Francesca Barbero pel fet de no formar part de la junta de govern –com tampoc n'és membre un altre conseller, Pere Pràxedes. Roig ha justificat aquesta decisió per la necessitat que a la junta de govern estiguin ben representats tots els corrents que aglutina Laurèdia en Comú, "SDP, DA, independents i fins i tot simpatitzants del PS". "S'ha d'entendre que la configuració de la junta no doni més pes a uns que a altres", ha assegurat Roig, que entén que no tothom comparteixi aquesta postura.

Sobre les informacions que asseguraven que els consellers demòcrates volien abandonar la majoria, Roig ha explicat que va parlar amb Meritxell Teruel i "no en sabia res", i ho atribueix al "moment preelectoral i als intents de "manipular els lectors de determinats mitjans de comunicació". El conseller considera, però, que els ciutadans "no són rucs", i menys en un lloc tan petit com Sant Julià.

Preguntat sobre la mateixa qüestió, el cap de Govern, Toni Martí, ha recordat que des de DA es van comprometre a un projecte, Laurèdia en Comú, i que l'important és que "hi hagi la major harmonia possible" pel bé de la ciutadania, ja que l'objectiu és gestionar els assumptes el millor que se sàpiga.

Teruel i Barbero han assegurat en declaracions a l'ANA que tot i el seu descontentament pel fet de no poder participar a la junta de govern, cosa que els dificulta el treball, de moment no tenen intenció d'abandonar la majoria comunal.

Millor tard que malament

Pel que fa al retard del comú de Sant Julià de Lòria en la presentació dels comptes del 2016, tal com recull l'informe del Tribunal de Comptes, Josep Roig ha dit que es van presentar fora de temps perquè imperava molt més poder fer la feina ben feta i tancar els comptes del mandat que els precedia que no el fet de complir el termini. "Hi havia un sentit de la responsabilitat molt gran, i almenys volíem lliurar-los bé", ha assegurat.

stats