Política 27/03/2019

Pintat titlla l'heliport de “presa de pèl nacional”

El líder de la terceravia ha traslladat les propostes programàtiques a la Cambra de Comerç, amb la qual comparteix la necessitat d'impulsar un aeroport dins d'Andorra

M. M.
2 min
La reunió entre la terceravia i la Cambra de Comerç celebrada aquest dimecres a la tarda. / M. M.

Andorra la VellaEl cap de llista de la terceravia+UL+Independents, Josep Pintat, ha titllat el projecte de l'heliport que ha impulsat aquesta darrera legislatura el Govern de DA com una “presa de pèl nacional”. El líder de la terceravia creu que s'ha actuat “amb improvisació absoluta creant neguit a la gent”, en referència als opositors de l'ubicació de l'heliport a les Tresoles, quan no era necessari. Assenyala que el primer pas que hauria d'haver fet l'executiu, abans de posar en marxa estudis sobre la zona o de costos econòmics, és una legislació amb cobertura sobre l'espai aeri. “S'han fet volar coloms, però avui en dia no volen ni coloms, ni heliport, ni vola res perquè no pot fer-ho”, ha criticat.

Així ho ha comentat durant la reunió que ha mantingut, juntament amb altres membres de la candidatura, amb la Cambra de Comerç, a qui els ha fet ha arribar les diverses propostes programàtiques. En el sector del transport, Pintat comparteix amb la Cambra la necessitat de construir un aeroport dins de les fronteres andorranes perquè la infraestructura és “vital pel futur del país”. També aposta per obrir connexions fèrries amb França. El líder de la terceravia ha reconegut que “no són propostes senzilles, però que són de calat i el futur d'Andorra passar per aquí”.

Pel que fa a les connexions internes, el candidat a cap de Govern ha posat sobre la taula la necessitat d'acabar el vial de Sant Julià de Lòria perquè “s'acabin d'una vegada per totes les obres i es deixi de torturar als ciutadans i a la gent que ens visita”. Per tot plegat, el número u de la candidatura ha parlat d'una bona “sintonia” amb la patronal perquè es comparteixen inquietuds en relació a com s'han de portar les negociacions amb la UE i sobre matèria fiscal, on ambdues parts creuen que “ja n'hi ha prou de tantes lleis”.

Precisament quant a l'obertura cap a Europa, Pintat ha demanat posar “seny, sentit comú i tocar de peus a terra” perquè “no es pot embarcar el país en unes negociacions d'aquest calat sense conèixer ni el destí, ni tenir estudis macroeconòmics fidedignes”. També ha denunciat que l'executiu de DA ha actuat amb opacitat i sense comptar amb tots els ciutadans, el teixit productiu o els diversos actors econòmics quan l'acord tindrà un impacte clar per cadascun d'ells. Creu que el Govern ha “malmès oportunitats” quan la UE ha estès la mà i s'ha emplaçat a definit “objectius clars i saber exactament què volem del mercat interior” perquè “no tot ens ho podem engolir ni a qualsevol preu”.

stats