Política 01/03/2015

Pintat insinua que "veig realment el Govern"

El candidat ha votat entre una multitud al feu liberal de Sant Julià, on ha recordat que "està molt ajustat" perquè els partits porten programes molt semblants

Jordi Domingo
2 min
El candidat liberlal Josep Pintat ha votat aquest diumenge al matí a Sant Julià de Lòria / J.D.

Sant Julià de LòriaEl candidat a cap de Govern de Ld'A, Josep Pintat, ha dipositat el seu vot sense contratemps a les 11 hores d'aquest diumenge al col·legi electoral de Sant Julià de Lòria, a l'antic comú. El líder liberal ha estat acompanyat pels membres d'Unió Laurediana, com el candidat a la circumscripció territorial, Josep Majoral, que li han donat el seu suport a l'entrada del Comú. Una desena de periodistes gràfics s'han hagut d'apretar en un petit espai per aconseguir la foto del que, segons les enquestes serà probablement parlamentari d'un nou grup al Consell General -després de la sortida de la coalició de DA dels Liberals.

"El dia de la democràcia", com es defineix habitualment i com ho ha fet també Pintat, haurà de determinar si es compleixen els pronòstics, tot i que, com ell sap bé "tot està una mica ajustat i ja sabeu que amb el sistema electoral que tenim, un vot, només un, pot fer canviar la qüestió, s'haurà d'esperar". El candidat d'Ld'A ha seguit el guió i ha celebrat la participació, "interessant", com l'ha qualificada, que a la 1 del migdia d'aquest diumenge superava el 40%, després de 4 hores de col·legis electorals oberts. De fet, a Sant Julià de Lòria es registraven algunes cues, arribant fins a l'avinguda Verge de Canòlich i que s'han intensificat a partir de mig matí.

Pintat no ha volgut fer travesses, tot i que ha insinuat agosaradament que "no ho sé, jo veig realment el Govern" i no ha cregut que el vot judicial, inferior al d'altres anys sigui representatiu d'una baixa participació, perquè "pot ser que la setmana de Carnaval hi hagi influït". Sí que s'ha posicionat, però, respecte a la qualitat de la campanya, qüestionada per l'excap de Govern, el també lauredià Òscar Ribas, insistint que "jo crec que s'ha fet una bona campanya per tots els partits, que tots han expressat les seves propostes, les quals, com s'ha dit aquests dies, són molt similars i el que canvia és la metòdica i la forma de fer, els ciutadans són els que ho valoren".

"La campanya més decebedora de la història"

"És una incògnita, sobretot si analitzem la campanya, que per a mi ha estat la més decebedora de la història". Així ha reaccionat l'excap de Govern, Òscar Ribas, a la sortida del col·legi electoral lauredià en ser preguntat per com preveu els resultats d'aquestes eleccions. Ribas ha criticat que "les coses essencials, com els valors no se'n parla, només parlen de qüestions de repartiment de coses materials, és decebedor". La critica, a més, l'ha estesa també als mitjans de comunicació i ha desitjat que "esperem que sigui excepcionalment aquest any, però ens ho hem de fer mirar".

L'excap de Govern ha afegit, respecte a temes com el coprincipat o l'avortament, "es diu que es passen al poble, però la política no s'hi manifesta, i hi ha altres casos com aquests". Tot i això ha matisat que "ho fan alguns partits més que altres" i per això ha demanat el vot per als de DA: "seria convenient que tornés a sortir el Govern que hi ha actualment, per a mi és el millor", ha conclòs.

stats