Política 17/07/2019

Planelles, Llovera i Sans assumiran les direccions del departament de Cultura

L'executiu ha aprovat l'endarreriment de la desviació de Sant Julià de Lòria

Agència Ana
2 min
El ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrada aquest dimecres. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEl consell de ministres ha aprovat aquest dimecres les direccions dels diferents departaments de l'àrea de Cultura, tal com preveu el decret d'estructuració que el Govern va validar el 26 de juny. Així ho ha traslladat als mitjans de comunicació el ministre portaveu, Eric Jover, indicant que, amb la nova estructura, la gestió cultural passarà a tenir tres direccions en els departaments de Promoció Cultural, Política Lingüística i Patrimoni Cultural, que estaran encapçalats per Montserrat Planelles, Joan Sans i Xavier Llovera, respectivament.

Així, Planelles passarà a assumir la gestió de la Unitat d'Acció Cultural, la Unitat de Lectura Pública i Biblioteques (Biblioteca Pública), l'àrea de Museus i Monuments; la Unitat d'Administració i Gestió Pressupostària, i les fundacions ONCA, ENA i Museand. Per la seva banda, Sans s'encarregarà de la gestió de les àrees de Política Lingüística i de Llengua Catalana. Per finalitzar, Llovera assumirà la responsabilitat de l'àrea de Béns Immobles, l'àrea de Béns Mobles, l'àrea d'Arxius i de Gestió de Documents, i la Biblioteca Nacional d'Andorra.

S'endarrereix la millora de l'enllaç sud de la desviació de Sant Julià

D'altra banda, l'executiu també ha aprovat l'ampliació del contracte associat a les millores de l'enllaç sud de la desviació de Sant Julià de Lòria. Aquesta circumstància, per tant, respon al fet que "s'han trobat una sèrie d'imprevistos associats sobretot a millores hidràuliques necessàries al riu Gran Valira", que implica haver de fer una ampliació del contracte que desenvoluparà l'empresa Progec per un import de 276.017,94 euros. A més, bona part dels treballs també tenen a veure amb la part baixa dels Fontanals del Pui i l'adequació de la cruïlla amb la CS140.

Les modificacions, que "haurien d'estar finalitzades abans que acabi l'any", van encaminades a reposar un decantador al col·lector general, condicionar el desguàs del torrent dels Fontanals del Pui i donar resposta a les noves necessitats detectades per les empreses subministradores d'aigua, llum i telefonia per tal de garantir-ne el servei. A més a més, es preveu substituir el paviment asfàltic per paviment granític, habilitar un accés al camí saludable, així com desplaçar la parada de bus i el pas de vianants ubicats davant del cementiri uns metres més a prop de la rotonda per tal de millorar la funcionalitat del servei i la seguretat viària.

Atorgats els ajuts per al foment de pràctiques agràries

Per primera vegada, el consell de ministres també ha aprovat els ajuts per al foment de pràctiques agràries específiques per al manteniment del medi natural per un import total de 19.674,97 euros, amb l'objectiu d'assegurar la conservació de les comunitats vegetals representatives dels hàbitats d'interès comunitari identificats a Andorra.

Així, tal com preveu la normativa d'ajut al foment de pràctiques agràries específiques per al manteniment del medi natural, s'han adjudicat tres ajuts a titulars d'explotacions agràries situades a les parròquies de Canillo, Encamp i Sant Julià.

stats