Política 18/10/2018

La Plataforma Sindical manté que el Govern mai ha volgut negociar la reforma de la Funció Pública

Els representants dels teballadors de l'Administració han lamentat que "se'ns prengui per rucs"

Ara Andorra
2 min
Representants del Govern i dels sindicats abans d'una reunió per la modificació de la Llei de la Funció Pública. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa Plataforma Sindical ha expressat aquest dijous "el seu neguit" respecte a les declaracions que el ministre portaveu, Jordi Cinca, va fer dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. En una nota de premsa, els sindicats firmants (ABA, CFPA, SFD, SIP, Sipaag, SPA i USdA) han assegurat que "no hi ha hagut cap negociació, ni ara ni a l'inici. El Govern ja va posar unes línies vermelles que no estava disposat a modificar".

Els sindicats han dit que desconeixen la raó per la qual el grup parlamentari demòcrata (GPD) els va demanar mantenir una trobada, "quan dies abans" la ministra de Funció Pública i de Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, "ja va anunciar que el text estava tancat". La Plataforma Sindical ha conclòs "que volien la reunió per tornar a manipular a tort i a dret i demonitzar una vegada més un col·lectiu tan imprescindible com fàcilment criticable".

Al comunicat, els diferents sindicats també han criticat que el GPD i el Govern, "unilateralment i sense buscar en cap moment la complicitat ni el diàleg, i encara menys el consens sobre la dita llei amb els diversos sindicats de l'Administració general, ha recollit les 40 esmenes que el cap de Govern ja va anunciar en la darrera reunió amb els sindicats". "El que més greu ens sap als sindicats de l'Administració és que se'ns prengui per rucs", han considerat.

La Plataforma Sindical ha reiterat que l'executiu hauria pogut treballar la llei en els set anys que fa que governa, i l'ha acusat d'intentar "capgirar i manipular la realitat". Per enèsima vegada, els sindicats han criticat la reforma de la Llei de la Funció Publica i la del Codi de relacions laborals, i l'anomenada "llei de coacció sindical", textos que "van en contra de la classe treballadora andorrana abaratint els acomiadaments dels treballadors de l'empresa privada i retallant els drets dels treballadors públics". Els sindicats han subratllat que parlen de "drets" i no de "privilegis" perquè "són les condicions que vam acceptar quan vam decidir superar un procés de selecció per esdevenir funcionaris".

Finalment, els sindicats han argumentat el perquè no els agrada la reforma proposada pel Govern: en primer lloc, "perquè desapareix la figura del funcionari" i "aquest canvi de model comportarà una politització de l'Administració, ja que un treballador públic no podrà rebatre les directrius del polític de torn, encara que aquestes no s'ajustin a llei, perquè perillarà el seu lloc de treball; en segon lloc, "perquè continuarem sense una carrera professional clara, amb cap possibilitat de promoció"; en tercer lloc, "perquè una vegada més es redueix el nostre salari amb un règim de quinquennis en lloc de triennis" i, a més, "perquè la nova situació de reforma ens deixa desprotegits davant d'una malaltia incapacitant".

El comunicat de la Plataforma Sindical ha conclòs amb un missatge al ministre portaveu, al qual li han demanat que "no falti a la veritat" afirmant que "quan es negocia les dues parts han de cedir", perquè "vostès no han acceptat cap de les propostes sindicals".

stats