Política 30/08/2018

Primera reunió entre Toni Martí i el nou ambaixador espanyol Àngel Ros

Els dos mandataris han parlat sobre l'aeroport Andorra-la Seu i les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea

Ana
1 min
Àngel Ros i Toni Martí, aquest dijous. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha rebut aquest dijous al nou ambaixador d'Espanya a Andorra Àngel Ros, que es va incorporar al càrrec el 20 d'agost. La reunió s'ha celebrat després que Ros entregués aquest dimecres les cartes credencials al copríncep episcopal Joan Enric Vives i que la setmana passada visités a la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, per entregar-li les còpies d'estil.

En la reunió que han mantingut les dues autoritats en el despatx del cap de Govern, Martí ha explicat a Ros els principals reptes que ha d'assumir Andorra, com són la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea i la candidatura del Prinipat per organitzar la Cimera Iberoamericana de 2020. En aquest sentit, Martí ha agraït el suport d'Espanya en ambdós projectes. També han parlat sobre el procés de certificació de l'aeroport d'Andorra-la Seu i els avenços que s'han fet per permetre la realització d'operacions de vol instrumental amb GPS.

La d'aquest dijous ha estat la primera trobada entre les dues autoritats, on el cap de Govern ha refermat les bones relacions entre els dos estats al llarg dels anys, sobretot pels convenis signats en matèria de salut i educació, així com els acords d'intercanvi d'informació fiscal.

stats