Política 10/07/2019

Primera presa de contacte cap a la Cimera Iberoamericana

Temes logístics, el pressupost i l'organigrama del projecte han estat els eixos de la primera reunió

Agència Ana
1 min
Un moment de la primera reunió de treball del Patronat de la Fundació de l’Oficina de la Cimera Iberoamericana aquest dimecres. / S. M. (ANA)

Andorra la VellaEl Patronat de la Fundació privada del sector públic Oficina Cimera Iberoamericana Andorra 2020 ha celebrat aquest dimecres la seva primera reunió en la qual s'ha acordat diferents aspectes relatius a l'organització dels pròxims esdeveniments, dins del calendari de la Secretaria Protempore que ostenta Andorra, com són la celebració de la reunió de ministres d'Afers Socials, prevista per als pròxims 7 i 8 d'octubre, i la reunió ministerial d'Afers Exteriors que se celebrarà el 7 i 8 de novembre.

Durant la reunió també s'han exposat les diferents accions i el calendari d'actes que s'han de coordinar des de l'Oficina de la cimera, que ha d'operar través de la fundació, per tal de dur a terme tota l'operativa de la Cimera Iberoamericana 2020 com la contractació de serveis, l'adequació d'espais físics necessaris per a tots els actes que s'organitzaran a Andorra, el seguiment pressupostari o la comunicació, entre d'altres.

A la reunió d'aquest dimecres, presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, hi han participat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach; el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover; el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; la ministra de Turisme, Verònica Canals; els cònsols de Canillo i Andorra la Vella, Josep Mandicó i Conxita Marsol, i s'ha incorporat el president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, com a patró designat.

També s'ha determinat la col·laboració amb els departaments de l'administració implicats amb l'organització dels diferents actes del bienni 2019-2020 i l'estructuració de l'organigrama que ha de gestionar aquest projecte. El patronat ha estat informat de la visita de la secretària general iberoamericana, Rebeca Grysnpan, prevista per als pròxims 22 i 23 de juliol.

stats