Política 20/03/2017

Primera reunió tripartida per tractar l'acord sobre les transferències i competències

Els cònsols, el Govern i els grups parlamentaris intenten trobar el consens per entrar els canvis legals de manera conjunta

Ana
1 min
La reunió sobre l'acord de transferències i competències al Consell General / C.G. (ANA)

Andorra la VellaL'edifici del Consell General és l'escenari aquest dilluns al matí d'una reunió a tres bandes, entre cònsols, grups parlamentaris i el Govern, per analitzar la feina feta fins a la data d'avui en matèria de transferències i competències. La trobada ha començat a les 10 del matí i ha comptat amb la presència dels set cònsols majors (a excepció d'Ordino, on hi ha assistit la cònsol menor, Gemma Riba), els presidents dels grups parlamentaris (a més dels presidents suplents del grup mixt i de demòcrates, Víctor Naudi i Miquel Aleix, respectivament); el cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi.

L'objectiu de la reunió tripartida és posar sobre la taula l'acord a què han arribat els comuns amb el Govern per modificar la Llei de competències i la de transferències, totes dues qualificades. Els darrers dies l'Executiu s'ha reunit amb els grups parlamentaris per explicar-ne el contingut, per poder avançar a partir d'ara amb l'objectiu de realitzar canvis legislatius en consens entre les tres parts. És a dir, mitjançant una proposició de llei. La voluntat és que s'aprovi durant aquest any.

En qualsevol cas, i malgrat que s'ha arribat a un primer acord, hi ha aspectes tant pel que fa a les competències com a les transferències on els cònsols trindrien reserves, els quals s'hauran de treballar en la reunió d'aquest dilluns i en les futures previstes. Aspectes com que s'inclogui dins els criteris de repartiment de recursos les carreteres secundàries, la capitalitat d'Andorra la Vella o que el Govern necessiti sempre el permís del Consell General per utilitzar terrenys comunals serien alguns dels serrells a tractar.

stats