Política 31/01/2019

Progressistes-SDP acusa DA de fer trampes per "dissimular la discriminació" sobre les pensions

La decisió, segons la formació, "deixa en evidència l’essència profundament conservadora i descarnadament afavoridora de la fractura social" del govern demòcrata

Ara Andorra
1 min
Roda de premsa de Progressistes-SDP. / ARXIU

Andorra la VellaProgressistes-SDP acusa el govern de DA de fer trampes per “dissimular la discriminació” sobre el fet que hagin decidit augmentar les pensions de jubilació dels beneficiaris que resideixen a Andorra però que no ho facin per aquells jubilats que, per lliure decisió o per necessitat, hagin fixat la seva residència a l’estranger.

SDP denuncia que el Govern “ni rectifica i ni posa seny”, en referència a les declaracions que va fer sobre la qüestió el portaveu Jordi Cinca durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. “Han enginyat la trampa de pagar el suplement de pensió per la via del pressupost del Govern –ja veurem com ho vesteixen comptablement a la CASS– i que així no hi hauria discriminació”, afirma la formació en un comunicat.

Progressistes-SDP afegeix que “no s’augmenten les pensions de jubilació, sinó que són les mateixes però el govern Martí-Espot-Cinca esdevé un nou organisme caritatiu i ha decidit pagar una quantitat no retributiva als jubilats residents a Andorra per ajudar-los caritativament davant l’augment del cost de vida. Si no s’haguessin llençat Valira avall tres milions d’euros pel desastrós projecte de l’edifici The Cloud es podrien haver apujat moltes pensions”.

Per tot això, la formació lamenta aquesta actuació, que “deixa en evidència l’essència profundament conservadora i descarnadament afavoridora de la fractura social que ha promogut Xavier Espot i el seu màxim inspirador, Toni Martí”, perquè consideren que “atribuir un caràcter no contributiu a l’augment electoralista de les pensions de jubilació pels beneficiaris que resideixen a Andorra i negar aquest augment als jubilats que han marxat –o hagut de marxar– a viure fora d’Andorra no respecta el principi d’igualtat i és una arbitrarietat”.

stats