Política 20/03/2019

El PS proposa un cos d'interventors per controlar administracions i entitats públiques

Una altra mesura en l’àmbit sanitari que es vol impulsar és una reestructuració del SAAS per fer més eficient el seu funcionament

Ara Andorra
2 min
Vela i Gili parlen sobre les propostes electorals. / PS

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) proposa la creació d’un cos nacional d’interventors que permeti a aquests experts fiscalitzar la gestió de totes les administracions així com de les entitats públiques amb independència i sense por a les pressions dels poders polítics. Aquest punt s’inclourà al programa electoral de cara als comicis del 7 d’abril. Una altra mesura en l’àmbit sanitari que es vol impulsar és una reestructuració del SAAS per fer més eficient el seu funcionament.

Així ho han explicat aquest dijous la número 2 de la llista nacional del PS, Susanna Vela, i la candidata territorial a Escaldes-Engordany, Rosa Gili. Aquesta darrera ha volgut recordar el cas obert a la justícia per les gravíssimes irregularitats detectades en la gestió de l’organisme sanitari per part del Tribunal de Comptes i que el PS, "davant la inacció del Govern per posar fre a aquesta situació", va presentar una querella davant la Batllia. Ara, ha apuntat, ja són catorze les persones que han estat convocades en la investigació judicial, que acumula més de 7.000 folis i que ha donat pas a indagacions d’altres fets de temps enrere.

Davant aquests fets "tan greus", des del PS es vol evitar que es puguin tornar a reproduir, sigui al SAAS o a altres organismes públics. Per això, com ha explicat Vela, “una de les propostes importants del programa serà la creació d’un cos d’interventors”. Serà “una entitat totalment independent del poder polític”, ja que “és l’única manera de garantir un bon control financer”. Així, aquests interventors aniran “rotant per les administracions, siguin central o comunal, o entitats com el SAAS, FEDA o Andorra Telecom” amb períodes “no més llargs de tres anys”. La número 2 nacional del PS ha remarcat que “no pot ser que cada govern hagi de nomenar un interventor i despatxar l’anterior” i que “el cos podrà donar aquest servei de control financer el màxim de respectuós amb els diners públics que són de tots”.

stats