Política 15/02/2016

Recuperació dels triennis al Comú d'Andorra la Vella

La mesura afectarà aquest any una seixantena de treballadors i suposarà un cost aproximat de 22.000 euros

Ana
2 min
La cònsol major, Conxita Marsol, en una imatge d'arxiu / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl còmput per al pagament de triennis –complements d’antiguitat que el personal del Comú percep cada 36 mesos acumulats- es torna a posar en marxa a Andorra la Vella. Aquest any, una seixantena de treballadors es beneficiaran de la decisió del Comú d’Andorra la Vella, que tindrà un cost aproximat, ja previst al pressupost que s’aprovarà la setmana vinent, d’uns 22.000 euros. L’any vinent, però, seran gairebé 300 funcionaris els que cobraran un nou trienni, la qual cosa pot suposar un cost de 90.000 euros, segons ha posat en relleu la cònsol major, Conxita Marsol.

Això els succeirà a tots els treballadors que van iniciar la seva relació laboral abans del gener del 2003, moment en el qual es van instituir els complements d’antiguitat actuals. Per això, destaquen des del Comú, la despesa en triennis el 2017 gairebé es multiplicarà per cinc per fer front a aquest dret dels treballadors que es va suspendre provisionalment a causa de la conjuntura econòmica.

Marsol ha destacat aquest dilluns que la mesura per a aquest any es pren sense la necessitat de “fer cap ajustament especial” del pressupost, ja que aquesta partida de personal és important “i sempre hi ha la qüestió de les baixes i les altes i això ens permet disposar d’aquesta quantitat” de 22.000 euros sense cap problema. A més, ha manifestat que ja ha comunicat la mesura tant al sindicat de treballadors com a l’oposició i que s’hi han mostrat a favor i, per tant, esperen aprovar-la el 25 d’aquest mes en el Consell de Comú que ha de donar llum verda al pressupost.

El SITCA, satisfet

El Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (SITCA) es mostra satisfet per l'anunci fet aquest dilluns des de la corporació comunal i ha destacat "el diàleg, que ens vagin informant, que escoltin les nostres inquietuds" i es tracti, per part de la corporació, de buscar solucions, tal com ha posat en relleu el president del sindicat, Jesús Núñez. En aquest sentit, ha recordat que feia "molt de temps" que reclamaven que "es descongelessin els triennis" i per això creu que és una "molt bona notícia" que el Comú hagi decidit començar-los a pagar a partir d'aquest mateix any. De fet, des del sindicat posen en relleu "la bona predisposició" de la majoria no només per solucionar aquesta qüestió dels triennis sinó també la de la gestió de l'acompliment (GAdA) tot i que són conscients que en aquest darrer aspecte caldrà ser més pacient ja que pot suposar per a la corporació una despesa important i, per tant, són "comprensius" amb el fet que el Comú s'ho vulgui estudiar bé abans de començar a aplicar-la. De totes maneres, han recordat que hi ha el compromís de la corporació per aplicar aquest GAdA.

stats