Política 17/05/2018

Reglamentar la carrera professional dins del comú

L'objectiu és buscar una altra espècie de GAdA que permeti que els treballadors comunals quan entrin a la corporació sàpiguen fins on poden arribar

Ana
3 min
Els conselles comunals durant la sessió del consell de comú d'Andorra la Vella. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaCom que l'avaluació de la gestió de l’acompliment (GAdA) dels treballadors comunals està suspès des de fa gairebé més de deu anys, el comú de la capital ha decidit impulsar un estudi per fer una llista dels llocs de treball dels funcionaris comunals, dissenyar un nou organigrama, fer una nova escala salarial i reglamentar la carrera professional dins de la corporació comunal. L'estudi s'ha encarregat a una persona de confiança del comú i hi treballarà els propers quatre mesos a partir de l'1 de juny. “Quan tinguem l'anàlisi fet el presentarem davant del personal i el començarem a aplicar de cara al gener de l'any que ve”, ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol.

L'objectiu del comú és “buscar una altra espècie de GAdA, no consolidable, que ens permeti que aquestes persones quan entrin a la corporació sàpiguen fins on poden arribar”. La cònsol ha defensat que no pot ser que una persona no tingui opcions de fer una escalada vertical en el seu lloc de treball i millorar la prestació econòmica que se li atorga. “S'ha de poder fer una carrera professional dins del comú”, ha argumentat.

Una notícia que Marsol ha explicat després que durant la sessió de consell de comú s'hagi anunciat l'atorgament de vuit Complements de Responsabilitat Afegida (CRA) per a vuit treballadors del comú, els primers complements que s'atorguen en el mandat actual. Uns complements econòmics vigents, com a màxim, fins a finals del mandat actual. “Són persones que s'ho mereixen i està degudament justificat perquè assumeixen més funcions que les que es defineixen en la seva fitxa”, ha sentenciat la màxima mandatària comunal. Marsol ha exemplificat que són persones que assumeixen feina d'altres llocs de treball que han quedat vuits perquè s'han reubicat en altres indrets de l'administració de la corporació.

La decisió ha estat criticada per la minoria, que ha reclamat que aquestes millores retributives s'haurien d'impulsar mitjançant edictes i no a dit. “Els treballadors del comú es mereixen optar a més responsabilitat perquè forma part de la seva carrera professional, però creiem que s'hauria hagut de fer mitjançant edicte intern o una nota interna perquè tothom hi pogués optar i també per transparència”, ha defensat la consellera de PS+Independents, Dolors Carmona. Una posició que també ha esgrimit el conseller de Cd'I + Liberals, Jordi Minguillon. “Creiem que s'ha de reconsiderar la manera d'atorgar a dit aquests augments de sou, perquè hi ha una falta d'equitat”. Marsol considera, però, que un edicte intern hauria estat “desvestir un sant per vestir-ne un altre”.

Millores als parcs infantils

La sessió del consell de comú també ha servit per aprovar l’adjudicació dels treballs per renovar el paviment de seguretat dels cinc dels sis parcs infantils que hi ha a la parròquia per un import de 176.64 euros. Les obres consistiran a substituir el paviment de terra compactada i grava que hi ha en alguns espais pel cautxú, un material més segur i que permet esmorteir els impactes en les zones de jocs dels més petits. Els parcs de la parròquia on s’actuarà són els de la Margineda, el Cedre, Prat Condal, el parc dels Sartells i el Parc Central. L’espai infantil de la plaça del Poble es renovarà l’any vinent. Les obres, que tenen un període d’execució de vuit setmanes, començaran a l’inici del curs escolar, ja que s’ha volgut esperar que passés l’estiu en tractar-se del període de màxima afluència d’infants als parcs.

stats