Política 19/10/2017

Reunió extraordinària de Liberals divendres al matí per decidir el sentit de vot

El grup encara no té decidit si donarà suport a la reforma de les lleis de transferències i competències

ARA Andorra
2 min
Consellers del grup parlamentari liberal / ARXIU

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal encara no té decidit si aquest divendres donarà suport als projectes de llei de modificació de les competències i les transferències als comuns. Per aquest motiu, segons ha pogut saber l'ARA Andorra, s'ha convocat una reunió extraordinària per a les vuit del matí en la qual hauran de determinar el sentit de vot.

Malgrat que inicialment Liberals d'Andorra havia assegurat el suport a Democrates per Andorra -cal recordar que es necessita majoria qualificada per aprovar la reforma-, els informes encomanats pel comú de Sant Julià de Lòria en què s'assenyala que els textos poden ser inconstitucionals, així com el fet que la parròquia laurediana pugui ser una de les més perjudicades pel nou repartiment de transferències han fet aflorar els dubtes. De fet, les fonts consultades asseguren que el sector més contrari a donar el sí és Unió Laurediana, que vol evitar que el comú lauredià deixi de percebre un milió d'euros, tal com va lamentar el cònsol major, Josep Miquel Vila, en la darrera sessió de consell de comú.

D’altra banda, l’Associació de Propietaris de Terres Andorranes (APTA) també ha mostrat aquest dijous la seva “gran preocupació” al voltant dels projectes de llei de transferències i competències. D’aquesta manera, a través d’un comunicat, han volgut manifestar que al llarg de la tramitació d’aquests textos es va fer saber “a tots els interlocutors” que “una nota” del catedràtic constitucionalista Miguel Ángel Aparicio, feta a petició de l’APTA, feia paleses “les possibles incongruències constitucionals de l’aplicació d’algun dels aspectes” que es recullen en aquestes lleis. De fet, concreten que han mantingut reunions amb el ministeri d’Ordenament Territorial, amb tots els partits polítics representats al Consell General i als cònsols de totes les parròquies i que se’ls va fer arribar aquest document.

stats