Política 13/05/2015

Roig vol detalls sobre les despeses amb targeta de crèdit dels cònsols lauredians

El conseller de la minoria, d'SDP, Josep Roig, ha fet una petició formal d'informació per tal que els cònsols de Sant Julià de Lòria jusifiquin els pagaments efectuats amb targeta de crèdit l'any 2013 

ARA Andorra
2 min

Andorra la VellaEl conseller del grup mixt de Sant Julià de Lòria, de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, ha fet arribar una petició formal d'informació a la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, sobre els treballs de fiscalització corresponents al tancament de l'exercici 2013 del Comú lauredià. Tal com informa el conseller en un comunicat de premsa, concretament es demana per "la manca de justificació i motivació dels pagaments realitzats amb targeta de crèdit denunciada pel mateix Tribunal de Comptes".

Aquesta petició formal d'informació s'articula en tres demandes diferents, tal com detalla el comunicat. En primer lloc "se sol·licita còpia de tota la documentació acreditativa dels pagaments efectuats mitjançant targetes de crèdit per part de la cònsol major i del cònsol menor per l'import a què fa referència l'informe efectuat pel Tribunal de Comptes relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l'exercici 2013 del Comú lauredià, que suma un total de 41.337 euros".

En segon lloc també es requereix "l'objecte i el motiu detallat de cadascun dels pagaments efectuats mitjançant targetes de crèdit per part dels màxims mandataris de la parròquia". Per últim "es reclama la motivació i la justificació del perquè d'aquests pagaments, que han estat enregistrats comptablement com a despeses de representació, han de ser suportats pel pressupost comunal".

Roig assegura en el comunicat que "la voluntat d'aquesta petició formal d'informació respon a la intenció d'SDP perquè s'aclareixi aquest assumpte que, en paraules del mateix Tribunal de Comptes, és susceptible de generar responsabilitats civils, penals i administratives, segons els casos".

Roig recorda la demanda entrada el juny de l'any passat

El conseller recorda que aquesta petició s'afegeix a una altra entrada el juny de l'any passat on se sol·licitava el detall i la justificació de la factura, o qualsevol altre comprovant, dels pagaments efectuats a càrrec de diverses partides pressupostàries enregistrades comptablement com a "atencions protocol·làries i de representació".

El conseller de la minoria ha lamentat que "aquesta petició d'informació no va obtenir cap resposta per part de la cònsol major". Per aquest motiu, "i després d'adreçar una nova missiva a la màxima mandatària del Comú lauredià recordant-li les obligacions que li són fixades per l'ordinació d'organització i funcionament del Comú, que també va quedar sense resposta, SDP va decidir presentar un recurs d'alçada al Govern". Aquest va optar pel silenci administratiu i "va obligar a presentar una demanda administrativa a la Batllia". Actualment, tal com ha recordat Roig, aquesta causa està judicialitzada.

stats