Política 23/01/2018

SDP denuncia "un escandalós tracte a favor" del Govern cap a alguns centres comercials lauredians

"Construir una rotonda per facilitar l'entrada al supermercat River, negar la petició del Punt de Trobada i obviar les queixes dels ciutadans de la parròquia són clares evidències" que s'està beneficiant a uns en detriment dels altres, asseguren

2 min
Cues per sortir del Principat per la frontera del Riu Runer (imatge de recurs)

El comitè local de Socialdemocràcia i Progrés de Sant Julià de Lòria ha denunciat a través d'un comunicat "un escandalós tracte a favor" per part del Govern, cap a alguns centres comercials del país, per temes relacionats amb la circulació viària. Concretament, ha posat com a exemples la construcció d'una rotonda per facilitar l'entrada a l'aparcament del supermercat River, en detriment de la negació de fer el mateix amb el centre comercial Punt de Trobada, obviant a més "les queixes dels ciutadans i les ciutadanes de la parròquia".

Així mateix, han lamentat que aquestes decisions s'hagin fet "de manera unilateral sense consultar el comú de la parròquia, ni voler escoltar a les persones ni a les empreses que es troben directament afectades". La prohibició del gir a l'esquerra per entrar o sortir al centre comercial Punt de Trobada obliga a desplaçar-se vora dos quilòmetre fins a la següent rotonda (a tocar de la frontera), lamenten, fet que fa augmentar les cues tant de turistes que marxen del país com de clients del centre comercial. A més, "en aquell embús no s'hi ha deixat cap via d'escapament possible per a seguretat viària", alerten.

El comitè local d'SDP també lamenta que el Govern hagi anul·lat la parada de bus que utilitzen els treballadors del Punt de Tobada i els clients de la línia de la Seu d'Urgell. Ara tots han de baixar al centre comercial River. Almenys s'ha aconseguit, des de fa unes setmanes, que la línia de transport públic arribi fins al Punt de Trobada, però només en dues freqüències horàries, critiquen des d'SDP, a les 8 hores d'anada i a les 19 hores de tornada. La resta de les hores els usuaris han de parar o agafar l'autobús al River. "Per què hi ha tants semàfors i passos de vianants als centres comercials Sant Eloi i River i no al Punt?", es qüestionen.

SDP exposa que molta gent demana la rotonda al Punt de Trobada però "es demostra una vegada més que el govern de DA té una falta d'atenció ciutadana i també una visió molt particular de la normativa vial", ja que, al parer de Socialdemocràcia i Progrés, en aquella zona es continua circulant a la mateixa velocitat que abans: "No s’ha solucionat el problema, l'han agreujat".

Per aquest motiu, des del comitè local lauredià reclamen de nou al Govern una solució efectiva i amb "coherència tècnica" als problemes de circulació existents. "Cal servir al país i no pas a uns quants", afegeixen.

stats