Política 17/10/2017

SDP vol esclarir els controls i la seguretat en la coloració del gasoil

Naudi titlla d'"error històric" el debat de les lleis de competències i transferències tenint en compte que "són inconstitucionals"

M. F.
2 min
El conseller d'SDP, Víctor Naudi, i el secretari d'organització de la formació, Joan-Marc Miralles, a la roda de premsa d'aquest dimarts. / M. F.

Andorra la VellaEl conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Víctor Naudi ha presentat un seguit de preguntes escrites i una demanda d’informació sobre la coloració del gasoil que es destina a la calefacció. Naudi ha posat en relleu que volen aclarir, entre d’altres aspectes, quina és la seguretat per als treballadors que han de fer aquestes tasques i també els controls que es fan sobre aquestes coloracions.

El conseller d’SDP ha recordat que des de fa un temps hi ha una empresa que es dedica a fer aquesta tasca i que a la duana del riu Runer es fa a les pròpies dependències frontereres però que sembla que al Pas de la Casa “no es pot fer” a les instal·lacions duaneres i que s’han de fer a les parròquies centrals o bé al riu Runer. En cas que això sigui així, vol saber “com s’asseguren que no es fa cap manipulació o descàrrega mentre es fa el trajecte” i, per tant, vol incidir en quins són els controls que es realitzen per assegurar aquest aspecte i que no es donen, per exemple, vendes sense control. Ha manifestat que tenen “alguna sospita” sobre els procediments i els controls i ha remarcat que si per les respostes es comprova que “no s’adiuen” al que hauria de ser, es demanarà que “es prenguin mesures”. “Volem estar segurs que les coses es fan ben fetes”, ha remarcat.

D’altra banda, i pel que fa al fet que finalment es debati el dia 20 al Consell General les lleis de competències i transferències, Naudi ha remarcat que es tracta d’un "error històric” tenint en compte que “són inconstitucionals”. En aquest sentit ha remarcat que el més assenyat seria “aturar” el debat i, és més, el secretari d’organització d’SDP, Joan-Marc Miralles, ha destacat que el que hagués estat “valent” hauria estat proposar un debat sobre la modificació de la Constitució, enlloc de “tirar endavant unes lleis clarament inconstitucionals”.

A l’últim, i pel que fa a les negociacions amb la Unió Europea, han mostrat el seu “escepticisme” sobre el procediment negociador i els resultats que es puguin obtenir i han posat en dubte un període de transitorietat de 20 anys sobre el tabac, ja que creuen que “no es pot estar 20 anys en procés de transició econòmica”.

stats