Política 05/07/2016

SDP demana que el pla estratègic d'Arcalís "no sigui una porta oberta a la construcció d'urbanitzacions"

El comitè local de les Valls del Nord de Socialdemocràcia i Progrés demanarà col·laborar en l'elaboració del pla estratègic de viabilitat de l'estació

M.t.
2 min
Sílvia Bonet i Felip Gallardo / M.T.

Andorra la VellaEl comitè local de les Valls del Nord de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa per donar a conèixer el seu posicionament en relació a les opcions de futur que el Comú d'Ordino es planteja per a l'estació d'Arcalís. Tot i que no tenen representació al Comú, el coordinador del comitè, Felip Gallardo, acompanyat de la consellera general Sílvia Bonet i de Joan Abella, ha volgut deixar clar que s'oposen a qualsevol entrada d'inversors privats que suposi la construcció de noves urbanitzacions a la zona, ja que "el desenvolupament econòmic d'una parròquia no es pot basar en l'explotació indiscriminada dels recursos naturals".

En aquest sentit, Sílvia Bonet ha recordat que l'anterior pla estratègic que va proposar el llavors cònsol Enric Dolsa "va plantejar un excés de projectes d'urbanització i això va provocar-ne el rebuig", i també ha assenyalat que moltes promocions immobiliàries prèvies a la moratòria ara estan buides, fruit de la crisi i la baixada de la població. Per això, consideren que la solució per reduir el dèficit del camp de neu no és un pla urbanístic, sinó millorar l'accessibilitat perquè no s'hagi de tancar la carretera a l'hivern i seguir millorant els serveis i els remuntadors. En aquest sentit, SDP demana a la majoria comunal que mantingui el principi de respecte per la natura a l'hora de desenvolupar el pla estratègic que va anunciar en la darrera sessió de Consell de Comú.

D'altra banda, els membres d'SDP s'han mostrat disposats a ajudar en l'elaboració del pla, ja que consideren que s'ha de dur a terme de manera consensuada entre la majoria, la minoria i d'altres grups d'opinió. De moment encara no han traslladat la proposta a la majoria comunal, tot i que esperen que sigui "ben rebuda".

Pel que fa a l'opció de sotmetre el futur del camp de neu a un referèndum, SDP s'hi ha mostrat favorable sempre que tothom pugui estar ben informat sobre les conseqüències del pla estratègic, demanen que puguin participar en la consulta tots els residents a la parròquia, i que caldrà una àmplia majoria per tal que pugui ser aprovat o rebutjat.

stats