Política 14/02/2017

SDP vol informació sobre la planta de cogeneració de Soldeu

Ha presentat tres demandes d'informació sobre FEDA, una de les quals sobre l'enquesta de clima laboral

M.f.
2 min
SDP vol saber com funciona la planta de cogeneració de Soldeu

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés ha presentat tres demandes d'informació que fan referència a FEDA, concretament, a la planta de cogeneració de Soldeu, a l'enquesta sobre el clima laboral a la parapública i a la construcció de dues estacions transformadores noves, una situada al terreny de la Borda Vidal (Sant Julià de Lòria) i l'altra a la Massana.

D'aquesta manera, el conseller d'SDP, Víctor Naudi, ha posat en relleu que ja fa un temps que funciona la planta de cogeneració de Soldeu i que volen saber quina és la viabilitat d'aquesta instal·lació, tenint en compte que és un model que es vol fer extensiu a la Comella i que abans caldria saber si és "viable". Així, volen saber si "s'estan complint les expectatives" que hi havia al voltant d'aquesta producció d'energia i aigua calenta i si aquest sistema "és interessant per al país". De fet, tenen dubtes sobre la rendibilitat, tenint en compte el preu actual del gas i els abonats. De la seva banda, el secretari d'organització d'SDP, Joan Marc Miralles, també ha insistit en el fet que tampoc no s'acaben de veure "quines inversions es fan en energies renovables".

Quant al clima laboral, han posat en relleu que els consta que s'ha fet una enquesta entre els treballadors, que darrerament l'ambient laboral s'hauria "enrarit" i per aquest motiu volen saber els resultats d'aquest treball. En aquest sentit, han posat en relleu que fins ara la parapública ha donat un "servei excel·lent", segons Miralles, i temen que això es pugui veure afectat arran del clima laboral.

A l'últim, volen saber què justifica la construcció de les dos estacions transformadors i més quan es té en compte que es vol anar cap a una major "independència energètica".

Qüestionats sobre les declaracions del president de la CASS, Jean Michel Rascagneres, sobre la necessitat d'anar incrementant les cotitzacions de manera progressiva, des d'SDP critiquen que tant en aquest cas, com en el cas de les competències i transferències es veu que "DA posa el carro davant els bous". Així, reivindiquen que es faci primer la reforma sanitària abans de plantejar l'increment de la cotització com que primer s'abordi les competències per després tractar les transferències.

Quant a la llei d'emprenedoria que ha presentat el Partit Socialdemòcrata, creuen que s'hauria d'haver abordat abans de fer aquesta presentació i han insistit, sense entrar a valorar el contingut, que la llei pot ser útil però que "al darrere hi ha una feina executiva fer".

stats