Política 17/10/2015

SDP confirma candidatura en tres parròquies i lluita per presentar-se a Encamp i Ordino

Les negociacions d'aquestes plataformes de redreçament comunal encara estan transcorrent. SDP fa una crida perquè tothom que ho vulgui s'hi sumi

M.g.c.
2 min
Un moment del Consell General d'aquest dissabte a la seu d'SDP

Andorra la VellaA la reunió del consell nacional de Socialdemocràcia i Progrés d’aquest dissabte, a la seu del partit a Andorra la Vella, s’hi ha parlat del procés en què es troba la constitució de les plataformes de redreçament comunal, la proposta de canvi d'SDP per a aquestes eleccions i a les quals han fet una crida perquè tothom que ho vulgui s'hi sumi.

L’horitzó de la presentació de les candidatures per a les pròximes eleccions comunals està molt a prop. Tot i que les negociacions encara estan transcorrent, el president del partit, Jaume Bartumeu, ha avançat que “a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria les negociacions ja estan molt avançades. A Ordino i Encamp s’està acabant de treballar” i pel que fa la parròquia de Canillo i La Massana els progressistes han descartat la formulació d'una candidatura.

Jaume Bartumeu ha afegit que “en el decurs de les últimes setmanes hem fet un exercici difícil i complicat. Hem buscat el diàleg i l’acord amb persones de diverses sensibilitats, adscrites o no a altres forces polítiques, però que volguessin participar en aquesta proposta des d’una òptica de redreçament dels comuns”.

En aquest sentit, el membre del comitè polític nacional, Delfí Roca, ha explicat que “estem contents perquè les plataformes de caràcter transversal ja estan en marxa i hem aconseguit no barrejar la política nacional ideològica amb l’autonomia administrativa que s’executa als comuns”. Roca s'ha mostrat satisfet pel suport rebut però malgrat això ha fet una crida a “totes aquelles persones que realment volen un canvi, que han patit retallades o que han vist injustícies. Ara tenen l’oportunitat de treballar per a la seva parròquia”.

Pel que fa a les negociacions concretes, com és el cas de la possibilitat d'una llista conjunta de PS i SDP a Encamp, Bartumeu ha explicat que el seu partit no ha posat exigències, tot i que ha afegit que "no posarem el pin a la butxaca", en al·lusió a les sigles. Tanmateix Bartumeu ha indicat que “la identificació de les persones que tinguin adscripció política a les candidatures de les plataformes es pot resoldre fàcilment posant al costat de la papereta de vot el partit que estigui adscrit o bé en cas que siguin independents anotar-ho”. No obstant això, no ha avançat en quin punt es troben les negociacions en aquesta parròquia.

stats