Política 10/07/2018

SDP diu que la política econòmica de DA porta a un carreró sense sortida

Proposen l'increment del consum intern com a via per fomentar millor la cohesió social

B. N.
1 min
El conseller general i el president de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, durant la roda de premsa d'aquest dimarts.  / B. N.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés (SDP) ha criticat la política econòmica de DA dient que "ens aboca cap un carreró sense sortida". El president de la formació, Jaume Bartumeu i el conseller general, Víctor Naudi han assegurat que el partit que governa "ha fet una mala gestió i no ha sabut fer les reformes adients". Han instat el govern a aturar la sagnia i han proposat l'increment del consum intern com a via per fomentar la cohesió social.

Naudi ha exposat diverses xifres com la disminució del consum intern en un 8,6%, la baixada de la recaptació de l'IGI en tres milions, la fluixa ocupació hotelera del juny (-11,5 %), i la disminució dels ingressos del tabac en 17 milions durant el primer trimestre d'aquest any. També ha fet esment al creixement del salari mitjà "però per sota de la massa salarial, amb la corresponent pèrdua de poder adquisitiu de les famílies". El conseller creu que no hi ha una alternativa clara al tabac i ha criticat que a dia 10 de juliol no hi hagi encara les xifres d'ingressos de la Duana del mes de juny. Un retard, que Jaume Bartumeu ha qualificat d'"escandalós".

Les xifres econòmiques presentades des del partit contrasten amb les del Producte Interior Brut (PIB) que preveuen un augment de fins el 3,7% aquest any. Segons Bartumeu, "més enllà de les rodes de premsa de comunicació coloroform, cal que ens posin les dades sobre la taula. La del PIB és una previsió temerària".

D'altra banda i en el terreny previ a les eleccions, Bartumeu ha reiterat que faran una llista nacional i que "nosaltres anem parlant i anem escoltant". Les seves aliances passen per dues prioritats: el redreçament i el progrés.

stats