Política 15/02/2017

SDP pregunta per l'ús de l'helicòpter per als serveis medicalitzats

La consellera general Sílvia Bonet formula cinc preguntes al Govern per esbrinar en detall les modalitats d'utilització d'aquest transport aeri

ARA Andorra
1 min
SPD vol conèixer els detalls de l'ús de l'helicòpter / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, ha presentat cinc preguntes al Govern per esbrinar les modalitats d’ús de l’helicòpter per als serveis medicalitzats, segons informa la formació en un comunicat. La consellera ha revisat la memòria d’activitats de l’any 2015 del SAAS i ha pogut veure, entre els indicadors assistencials, que el servei d’emergències havia emprat el transport aeri en 63 desplaçaments de transport programat extern i 78 de transport intern, segons diu el comunicat.

Per això la consellera d’SDP pregunta quins són els criteris d’activació de l’helicòpter per a serveis mèdics i quantes sortides ha fet l’helicòpter durant l’any 2016 i fins a la data. També vol saber qui cobra els desplaçaments i, finalment, com es factura aquest servei a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i al pacient.

D’altra banda, Bonet demana com a informació complementària un desglossament del motiu, data i hora de cadascuna de les sortides dutes a terme per l’helicòpter medicalitzat durant els anys 2015 i 2016.

stats