Política 03/12/2017

SDP presenta esmenes per reduir les taxes de la llei de l'INAF

La revisió de les taxes que proposa el Govern no ha agradat als progressistes, que consideren l'augment molt elevat

ARA Andorra
1 min
Víctor Naudi al Consell General

Andorra la VellaEl conseller general per Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, ha presentat dues esmenes al Projecte de llei de modificació de la llei de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). La primera proposa suprimir l'increment màxim de les taxes del 1.000% al 1.250%. Amb aquest increment de Govern, les taxes passarien de tenir un màxim de 10.000 i 4.000 euros a tenir-los de 100.000 i 50.000 euros, respectivament. Un augment que, segons Naudi "sembla excessiu". A més, el conseller general d'SDP justifica la presentació de l'esmena per la coincidència entre els fets generadors de la taxa per a la creació d'una nova entitat operativa del sistema financer i la taxa corresponent als processos d'autorització prèvia o inscripció a l'INAF.

La segona de les esmenes presentades proposa reduir la taxa per a la sol·licitud d'autorització d'inici d'activitat d'una entitat asseguradora o reasseguradora, dels 15.000 euros proposats pel Govern a 10.000 euros.

En general, la revisió de taxes que proposa el projecte de llei no ha agradat als progressistes, perquè l'augment respecte de les taxes preexistents és molt elevat

stats