Política 06/03/2018

SDP qualifica de "figuratives" les mesures del Govern per pal·liar els problemes del lloguer

Consideren que l'anunci fet per Xavier Espot al debat del pressupost està buit de contingut perquè no hi ha cap dotació econòmica

ARA Andorra
2 min
Víctor Naudi i Joan Marc Miralles en la roda de premsa d'aquest dimarts. / B. N.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que les mesures proposades durant el debat al pressupost pel ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, per pal·liar els problemes del lloguer "són figuratives". Així ho han dit el conseller general Víctor Naudi i el secretari d'organització de la formació, Joan-Marc Miralles. Consideren que "són uns anuncis buits de contingut perquè les mesures no tenen cap dotació pressupostària". S'han referit al fet que no hi ha hagi un departament d'Habitatge al Govern i han opinat que "no cal esperar a fer modificacions legislatives perquè el problema està damunt la taula".

Per a Naudi, el pressupost aprovat la setmana passada al Consell General "està mancat d'ambició i no preveu aspectes per dinamitzar l'economia". En opinió del conseller d'SDP, hi ha recursos que es podrien destinar a altres finalitats "com ara acabar la desviació de Sant Julià de Lòria, posar en marxa un autèntic transport públic més adaptat a les necessitats dels turistes o rellançar el comerç".

Naudi ha fet esment a la sentència del Tribunal Superior que anul·la el concurs que el Govern va fer l'any 2016 per consolidar una vintena de places de docents eventuals. La resolució, cal recordar, s'ha dictat arran del recurs presentat per un dels aspirants que va ser declarat 'no apte'. "És una mostra més de la política del Govern de no fer bé les coses. Treu edictes que no estan prou elaborats i que s'acaben judicialitzant. Això hauria de servir de toc d'alerta per a que les coses es facin millor a partir d'ara". Miralles, per la seva banda, ha afegit sobre aquest tema que "obre la porta a la inseguretat total, posant en perill la vida professional i personal d'aquesta gent".

Continuant amb el tema judicial, des d'SDP també s'ha volgut comentar la sentència de la Batllia que desestima la demanda dels germans Viladomat contra la plataforma esquiable de Soldeu. Naudi creu que "la sentència s'ha d'acatar però m'obre molts interrogants perquè hi ha un criteri d'interès públic bastant subjectiu per declarar-la d'interès nacional".

stats