Política 05/12/2017

SDP diu que "no és seriosa" la proposta sobre el tabac que vol plantejar Andorra

Lamenten que s'estigui "negociant a la defensiva" i creuen que el Principat hauria de fer propostes "realistes"

M. F.
2 min
El conseller d'SDP, Víctor Naudi, i el secretari d'organització de la formació, Joan-Marc Miralles, durant la roda de premsa. / M. F.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés (SDP) s’ha mostrat aquest dimarts especialment crítica amb la proposta que el Govern vol plantejar a la Unió Europea en relació al tabac. D’aquesta manera, han expressat la seva preocupació perquè “cada dia hi ha noves formes de fer i això no és bo”. En concret, lamenten que inicialment es digués que es proposaria a la UE una moratòria de 20 anys i ara es parli de 30 anys.

“Això no és seriós”, ha destacat el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, afegint que és preocupant l’estratègia que està seguint el país en aquestes negociacions. D’aquesta manera, ha estat crític tot i que ha recordat que sembla que la proposta de 30 anys no és igual a la dels 20, ja que en la primera es proposaria una integració duanera plena passat aquest termini.

Lamenten que s’hagi optat per una negociació “a la defensiva” i creuen, tal com ha destacat el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, que caldria demanar contrapartides o propostes “realistes” ja que en cas contrari tem que “no es tregui res” de les negociacions. En aquest sentit, ha destacat que només cal veure com està negociant la UE amb el Regne Unit el Brexit.

Reglament del Consell

D’altra banda, i pel que fa als canvis al reglament del Consell General, ha destacat que arriben tard i que si realment el que es volia era consensuar-los el que s’hauria d’haver fet és encarar aquesta reforma a l’inici de la legislatura i no ara. Per això han conclòs que es tracta d'una proposta "de cara a la galeria". En aquest sentit, Naudi destaca que estan disposats a treballar-hi però tem que malgrat el treball que es faci no serveixi per res perquè no se sigui a temps de tirar endavant la reforma.

Pel que fa al recurs d’inconstitucionalitat sobre les lleis de transferències i competències, han confirmat que s’hi continua treballant i que aviat es podrà presentar.

Quant a la confecció de llistes amb altres formacions i amb independents, han destacat que van pel bon camí. “Les respostes han estat francament positives”, ha dit Miralles.

stats