Política 15/05/2018

SDP espera resposta per les llistes territorials conjuntes

La formació va enviar una carta als Liberals i al PS i no es donaran per exclosos fins que es faci un anunci oficial o un comunicat

Ara Andorra
1 min
dso

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrès (SDP) espera resposta de la carta que va enviar, el passat mes d'octubre, el seu president Jaume Bartumeu als seus homòlegs de Liberals d'Andorra (LdA) i el Partit Socialdemòcrata (PS) proposant la possibilitat d'articular candidatures ciutadanes a les llistes territorials en les properes eleccions generals. Aquestes candidatures, segons SDP, s'haurien de configurar a l'entorn d'un programa comú de redreçament i progrés del país.

Jaume Bartumeu ha explicat aquest dimarts, en roda de premsa, que no es donaran per exclosos del possibe pacte fins que no hi hagi un comunicat o un anunci oficial. De tota manera, una coalició a tres bandes és complicada per dos motius: el primer perquè en una llista parroquial només es poden escollir dos candidats, i una de les tres formacions en quedaria fora. I el segon perquè encara és recent l'escissió del PS que va culminar amb la creació d'SDP.

Bartumeu ha volgut deixar clar que "és una proposta a favor del país, amb programa i una sèrie de definicions prèvies. No com l'any 2011 en què van anar tots junts per fer fora el govern de Jaume Bartumeu". La situació actual, en paraules del president d'SDP així ho requereix "amb una preocupant situació financera, la incògnita de les relacions amb la Unió Europea i moltes famílies en una situació precària". En cas de no haver acord, Bartumeu ja ha anunciat que presentaran una llista nacional i que plantejaran en una assemblea nacional, el mes de juny, la confecció de candidatures parroquials.

stats