Política 26/08/2018

SDP pregunta pel seguiment i suport terapèutic als joves que pateixen trastorns addictius

El conseller general, Víctor Naudi, formula vuit preguntes en relació a l'obertura a Ordino del Centre Terapèutic Residencial i de dia per a joves

ARA Andorra
1 min
Un actor de l'exposició 'Ús i @bús' sobre l'addicció dels joves a les xarxes socials del fotògraf encampadà Ruben Calvo/ Arxiu ANA

Andorra la VellaEl conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha presentat un total de vuit preguntes a Govern per esbrinar més detalls del suport terapèutic de què disposen els joves que pateixen trastorns addictius i l'entorn d'aquests. El punt de partida és la notícia, apareguda el passat mes de juny, sobre l'obertura d'un Centre Terapèutic Residencial i de dia per a joves a la parròquia d'Ordino. Els socialdemòcrates entenen que com que no es disposa d'una estadística completa de l'estat de salut de la població d'Andorra no es pot fer un seguiment ni adoptar les mesures apropiades per a millorar la qualitat de vida de les famílies que tenen joves amb trastorns o addicions, sigui del tipus que sigui.

Per això, el conseller d'SDP pregunta si es disposa de dades quantitatives de joves que pateixen algun tipus d'addicció, trastorns alimentaris, addiccions a les xarxes, al joc, trastorns neuròtics, problemes de comportament o altres problemes de trastorns. També pregunta que d'existir aquestes dades, si estan diferenciades per cada patologia. Alhora, Naudi pregunta quants joves es troben ingressats en centres de tractament especialitzats a l'estranger, quins són aquests centres i quants estan convencionats amb la CASS. El conseller també vol saber quin cost tenen aquests centres i el dels tractaments duts a terme, i quina és la part que assumeixen les famílies i quina la CASS i Govern.

Per últim, Naudi ha demanat si existeixen ajuts complementaris de part del Govern i per quin import s'han donat durant el període de 2015 a 2017. El conseller general per SDP també ha demanat si es fa un seguiment d'aquests joves amb problemes al llarg de la seva estada en els centres estrangers i posteriorment.

stats