Política 15/07/2016

Saboya referma a Brussel·les el compromís d'Andorra amb l'acord amb la UE

El ministre d'Afers Exteriors ha compartit amb els caps negociadors del Servei Europeu d'Acció Exterior l'anàlisi de la situació actual arrel del resultat del referèndum al Regne Unit

Ana
2 min
Saboya ha analitzat a Brussel·les la situació després del 'Brexit' / SFG

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha refermat davant el cap negociador de l'acord d'associació del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) amb Andorra, Mònaco i San Marino, Thomas Mayr-Harting, així com amb el cap negociador adjunt, Claude Maerten, el compromís d'Andorra amb la negociació per a un acord d'associació. La trobada ha tingut lloc aquest divendres a Brussel·les, on Saboya ha compartit amb Mayr-Harting i Maerten l'anàlisi de la situació actual arrel del resultat del referèndum al Regne Unit.

Durant la reunió que ha mantigut aquest divendres a Brussel·les, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha explicat que en el marc de la negociació de l'acord d’associació, s’està impulsant una dinàmica de treball proactiva, implicant els diferents sectors socials i econòmics amb l'objectiu d'obtenir el màxim grau de diàleg i concertació entre les parts. Els representants del SEAE han corroborat que es manté el calendari de reunions i han emplaçat a Saboya a la pròxima trobada prevista per a la darrera setmana del mes de setembre 2016.

En aquests termes també s'ha referit a la reunió amb la nova presidència de la UE d'aquest segon semestre, l'eslovac Peter Javorcik, en una trobada en la qual Saboya ha exposat el procés d'obertura econòmica i de reforma fiscal del Principat, així com l'estat actual de la negociació amb Europa. De la mateixa manera, el ministre s'ha reunit també amb el president sortint de la Unió Europea, Pieter de Gooijer, a qui ha agraït el suport donat al procés de negociació per a l'acord associació. Durant la seva estada a Brussel·les, el titular d'Exteriors també s'ha pogut trobar amb el representant permanent d'Espanya prop de la Unió Europea, Alfonso Dastis així com amb el representant permanent de França prop de la UE, Pierre Sellal, als quals també ha reiterat la voluntat negociadora compartida entre Andorra, Mònaco i San Marino.

stats