Publicitat
Publicitat

Saboya demana ser rellevat com a ministre d'Afers Exteriors

El titular d'Afers Exteriors ha manifestat al cap de Govern la dificultat de seguir amb els viatges a l'estranger que obliga la representació del Govern a l'exterior

“No he parlat amb ningú”. El cap de Govern, Toni Martí, així ha sortit al pas sobre les informacions aparegudes que situen el ministre d'Afers Exteriors Gilbert Saboya fora d'aquesta cartera. Martí ha recordat una intervenció al programa 'La Rèplica' de RTVA on va avançar que podria produïr-se una remodelació a l'equip ministerial. “Vaig dir en una emissió de RTVA que era possible que hi hagués una ampliació del Govern d’Andorra, no era segura però era possible" però més enllà d'aquesta possible ampliació, el cap de Govern ha negat que s'hagi fet proposta per buscar relleu a Saboya, "d’aquí a parlar amb la senyora Imma Tor com surt en algun mitjà o la Maria Ubach, no hi he parlat, no he parlat amb ningú”. De fet, el cap de Govern ha assenyalat que aquesta reestructuració no passaria necessàriament pel Ministeri d'Exteriors "es parla d'Exteriors però podria ser un altre ministeri".

Igualment, el cap de Govern ha volgut aclarir que "vistos els comentaris sorgits", la decisió és de mantenir tots els ministres que en l'actualitat formen part de l'equip ministerial. "Quan fem reestructuracions les pactem, les coordinem i les reflexionem amb tot l’equip ministerial", ha assegurat.

Martí ha volgut destacar la feina feta pel titular d'Afers Exteriors en una negociació com la de l'acord d'associació i la capacitat de l'encara ministre com a possible candidat a cap de Govern. Segons Martí, "Gilbert Saboya o Jordi Cinca poden ser dos grans candidats, però també Xavier Espot o Vicenç Mateu i d’altres", que poden liderar la candidatura a cap de Govern. En aquest cas, ha situat la decisió en el marc de les discussions de la formació del Govern, "ja decidirà el partit qui ha de liderar el nostre projecte".

Fonts de Demòcrates per Andorra (DA), però, confirmen que el titular d'Afers Exteriors ha manifestat al cap de Govern la dificultat de seguir amb els viatges a l'estranger que obliga la representació del Govern a l'exterior. Aquesta dificultat vindria motivada per motius familiars. Arran d'aquesta situació, s’ha fet una proposta a Imma Tor, exambaixadora a París i Brussel·les, que estaria valorant l’oferiment per incorporar-se al Govern com a titular de la cartera d'Afers Exteriors. En aquesta situació, Martí valora la possibilitat de mantenir Saboya com a ministre amb la cartera d’Economia.