Política 19/05/2015

Saboya signa un acord bilateral sobre transport amb Itàlia

Ho ha fet en el marc de la participació en la 125a sessió del Comitè de Ministres que ha tingut lloc a Brussel·les

ARA Andorra
2 min
Thorbjorn Jagland, Secretari General del Consell d'Europa, Gilbert Saboya, ministre andorrà d'Afers Exteriors, i Didier Reynders, Ministre d'Afers Estrangers i Europeus de Bèlgica, actual president del Comitè de Ministres

Brussel·lesEl ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en el marc de la 125a sessió del Comitè de Ministres del Consell d'Europa que ha tingut lloc a Brussel·les aquest dimarts, s'ha reunit amb el sotssecretari d'Estat d'Afers Exteriors d'Itàlia, Mario Giro, amb qui ha aprofitat l'ocasió per signar un nou acord bilateral sobre el transport internacional de viatgers i de mercaderies per carretera, tal com ha informat el Govern en un comunicat. A més, també s'ha reunit amb el el ministre d'Estat i d'Afers Exteriors de Portugal, Rui Machete, amb qui ha parlat de la segona reunió de negociació del CDI, que tindrà lloc a principis de juny.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat aquest dimarts a la 125a sessió del Comitè de Ministres que ha tingut lloc a Brussel·les. Durant el seu discurs, el ministre ha fet referència a l'informe preparat pel secretari general del Consell d'Europa, Thorbjorn Jagland, relatiu a l'estat de la democràcia, dels drets humans i de l'estat de dret a Europa, dedicat a la "seguretat democràtica: una responsabilitat compartida", que posa en relleu les dues amenaces actuals a Europa: l'augment de la violència extremista i la inestabilitat de les nostres fronteres. Finalment el ministre ha destacat el rol essencial que juga l'educació per a la ciutadania democràtica en la prevenció de l'augment de l'extremisme. Aquest tema va ser la prioritat d'Andorra durant la presidència del Comitè de Ministres ara fa dos anys.

Al llarg del matí, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut diverses trobades bilaterals amb els seus homòlegs d'Àustria, Sebastian Kurz, de Liechtenstein, Aurelia Frick, de Luxemburg, Jean Asselborn, i de Malta, George Vella. Durant aquestes trobades, el ministre ha parlat principalment del procés de negociació de la UE amb Andorra, San Marino i Mònaco. A més a més, també ha saludat Harlem Désir, secretari d'Estat d'Afers Europeus prop del ministre d'Afers exteriors i Desenvolupament Internacional de França, amb qui es va reunir fa ara uns dies a París.

D'altra banda, i dins del marc de negociació de l'acord d'associació amb la UE, el ministre ha mantingut un esmorzar de treball amb els seus homòlegs de Mònaco i San Marino, Gilles Tonelli i Pasquale Valentini, respectivament.

Bòsnia i Hercegovina és el país que prendrà el relleu durant els pròxims 6 mesos.

stats