Política 15/03/2017

Sant Julià sotmetrà cada inversió a diverses anàlisis prèvies

El Comú pretén no repetir experiències del passat

Ana
2 min
Sessió extraordinària del consell del Comú de Sant Julià de Lòria, aquest dimecres

Sant Julià de Lòria"Els diners del Comú són els de tots i cal que s'inverteixin de la millor manera possible", ha raonat aquest dimecres el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, els criteris que a partir d'ara establirà el Comú per a cada inversió que es plantegi. Alguns d'aquests criteris són el DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats), l'anàlisi de competitivitat de 'Porter', i un balanç provisional dels comptes.

De fet, l'anunci del BOPA sobre els 11.890 euros en concepte "d'assessorament de nous projectes estratègics del Comú" de Sant Julià ja responen a aquests criteris. "Formen part de les tècniques del Comú per fer rendibles les inversions, perquè com més has analitzat la inversió més probable és que surti bé", ha aclarit Vila. "Val més gastar-se 11.000 euros en pensar, que no en invertir i que després surti malament", ha insistit el mandatari, en els "nous criteris d'inversió pública més assenyats, perquè els diners són de tots i són sagrats".

D'altra banda, el consell del Comú celebrat aquest dimecres ha aprovat "informar els consellers de les reunions mantingudes amb el Govern relatives a competències i transferències", segons les quals, els cònsols de Sant Julià reclamaran que entre els criteris de repartiment de recursos s'inclogui que es tingui en compte els costos de manteniment dels 85 quilòmetres de carreteres secundàries que té la parròquia. "El cost per Sant Julià és molt alt, per això ens haurem de mirar com queden caracteritzats aquests criteris, però hem mostrat una preocupació per aquest tema que és tan específic i que afecta la nostra parròquia", ha manifestat Vila.

Els consellers en minoria del Comú han donat suport a aquesta iniciativa: "A Sant Julià hi ha una gran quantitat de quilòmetres de carreteres secundàries que originen una despesa molt gran al Comú, per tant ens sembla una bona iniciativa intentar que d'alguna manera la futura llei de competències reflecteixi aquesta despesa extraordinària, com un dels criteris que ha de determinar les transferències que arriben al Comú", ha explicat el conseller Joan Albert Farré.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha reconegut que Sant Julià és la parròquia amb més quilòmetres de carretera secundària i això repercuteix en el seu pressupost. És per això que ha recordat que el nou model de transferències ja s'està presentant als grups parlamentaris, però falten ajustar alguns detalls, i “hi ha marge de maniobra per fer modificacions i encabir algunes d'aquestes reivindicacions”.

Cinca ha recordat que totes les parròquies tenen particularitats i intentaran repartir de la millor manera possible els 55 milions d'euros que s'han acordat.

stats