Política 15/03/2017

Sant Julià preadjudica per 178.000 euros l'adequació del Valira per al ràfting

Adjudicaran les tasques quan rebin l’informe preceptiu de Govern

Ana
3 min
Tram del riu Valira que passa per Sant Julià de Lòria

Sant Julià de LòriaEl consell extraordinari del Comú de Sant Julià de Lòria celebrat aquest dimecres ha aprovat la preadjudicació del concurs del projecte d'adequació del riu Valira per a la pràctica del ràfting, des del casc urbà de la parròquia fins a la frontera del riu Runer, a Treballs Públics Unitas, per valor de 177.919 euros. La preadjudicació ha tirat endavant amb els vots favorables dels consellers de la majoria i l'abstenció dels de la minoria, que s'han queixat perquè el Comú ha donat llum verda al projecte sense esperar l'informe preceptiu del Govern.

Sant Julià ha donat llum verda aquest dimecres a la preadjudicació dels treballs al riu Valira en el seu tram per la parròquia per adequar-lo per a la pràctica del ràfting. "No s'ha adjudicat, s'ha preadjudicat perquè tenim pendent l'informe d'Ordenació Territorial, que l'hem de rebre aquesta setmana, i el que sí ja tenim és el de Medi Ambient, que és favorable", ha manifestat el cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, qui ha reconegut que l'equip de Govern ha hagut d'accelerar els tràmits perquè se'ls tira el temps a sobre. "És veritat que s'ha fet amb pressa i urgència perquè la prova pilot necessita que es treballi al riu durant els mesos de març i principi d'abril, i si baixa molta aigua no ho podrem fer fins a l'estiu, per això havíem de córrer una mica més del compte per poder fer la prova pilot aquest proper estiu", ha reconegut Vila, qui ha donat per fet que l'informe preceptiu serà favorable a l'inici dels treballs: "No hi haurà inconvenient però com que no ha arribat l'informe, nosaltres ens hem d'esperar i aprovar-lo subjecte a allò que digui l'informe".

El cònsol ha tret pit i s'ha atorgat el mèrit de dirigir el primer Comú "que convida l'oposició a formar part de la Junta de Govern per prendre dues decisions: la del ràfting i la de les competències i transferències, perquè entenem que són dos projectes prou grans perquè tothom n'estigui informat". L'altre punt de l'ordre del dia era "informar de les reunions entre el Comú i el Govern relatives a competències i transferències".

Els tres consellers d'Unió Laurediana s'han abstingut en el punt de l'ordre del dia sobre la preadjudicació del ràfting. "El projecte pot donar una nova activitat al poble, però ens agradaria saber si està complint o no els requisits mediambientals, per tant, creiem que haurien d'esperar a tenir l'informe del Ministeri per saber si allò que es vol fer és legal o no", ha argumentat el conseller Joan Albert Farré. "Desconec si hi ha vinculacions polítiques entre la junta de Govern que els permeti actuar d'aquesta manera, però entenc que el procedir normal i rigorós és esperar a tenir l'informe preceptiu del Ministeri de Medi Ambient i no se'l doni per suposat", ha afegit.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha aprofitat la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, per avançar que tant l'informe de Medi Ambient com el d'Ordenament Territorial es podran emetre de manera imminent, ja que el primer ja està conclòs i el segon es preveu que es faci properament.

Pel que va a l'informe d'Ordenament Territorial, no només s'ha fet en relació al tram de Sant Julià de Lòria, sinó que també s'ha estudiat la zona d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Tot i això, segons ha explicat Cinca, s'ha prioritzat l'anàlisi de Sant Julià per no endarrerir les pretensions del Comú d'iniciar aviat aquesta activitat.

stats