Política 20/12/2018

Sant Julià no troba inversor per la tirolina

"Només cal trobar el privat, però s'ho miren molt perquè Camprabassa no té tanta bona fama”, ha argumentat Vila

M. M.
2 min
El cònsol major, Josep Miquel Vila, durant la sessió de consell de comú d'aquest dijous. / M. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaNaturlandia encara no ha trobat cap inversor exterior privat per poder tirar endavant el projecte de la tirolina que uneixi la cota 2.000 amb la 1.600. Malgrat que la corporació ja disposa dels permisos, del projecte final, dels informes mediambientals i també d'una anàlisi externa que dona fiabilitat i valida la iniciativa quant a sostenibilitat econòmica i financera, el comú de Sant Julià de Lòria encara no ha aconseguit seduir cap inversor privat que vulgui tirar endavant el giny. Quan es va decidir tirar la iniciativa endavant, ja es va supeditar la construcció a l'existència d'injecció econòmica externa.

“Ara només cal trobar el privat, però s'ho miren molt perquè Camprabassa [l'ens que gestiona Naturlandia, participat pel comú i per privats] no té tanta bona fama”, ha acceptat el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila. Segons els càlculs de la corporació la inversió que s'hauria de fer perquè la infraestructura fos una realitat és de 4,5 milions d'euros. De moment la corporació ha desembutxacat més de 300.000 euros per aconseguir dissenyar el projecte, tot i que aquests diners es recuperarien, en forma d'accions amb la societat que es crearia conjuntament amb el privat que vingui, si finalment la tirolina es construeix.

Encara relacionat amb Camprabassa, el consell de comú d'aquest dijous ha servit per aprovar definitivament una nova injecció per Naturlandia de 300 mil euros, aquesta vegada per sufragar les despeses generades aquest estiu. Vila ha reiterat que les pluges del juliol i agost i les intenses nevades a l'hivern, han generat un descens de les vendes del 7%, fet que ha contribuït a generar pèrdues. En total aquest 2018 el comú haurà injectat 1,3 milions d'euros a Camprabassa: 300 per pèrdues, 300 pel projecte de la tirolina i 700 per eixugar deute. Unes inversions de crèdit que pel conseller de la minoria, Joan Albert Farré, ja és “una situació recurrent”. “Ens agradaria conèixer el pla de viabilitat i com es pensa capgirar la situació per no està patint aquest degoteig econòmic que no veiem cap a on va”, ha criticat.

stats