Política 06/10/2015

S'anuncien mesures d'optimització de recursos per reduir la despesa mèdica

Martí ha reconegut durant la celebració de la Festa Magna que l'assignatura pendent del Govern és "passar de les paraules als fets"

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, i el president de la Fundació de la Gent Gran d'Andorra, Simó Duró./M.B. (ANA)

EncampMés de 500 padrins han participat aquest dimarts en la celebració de la Festa Magna que ha tingut lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp. Durant l'acte, el cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat que dins el món sanitari "aquesta legislatura s'haurà de passar de les diapositives i les diagnosis als fets". Segons Martí, actualment la despesa mèdica s'està disparant i és necessari racionalitzar els recursos, "no és qüestió d'equilibrar els comptes perquè això serien retallades i no volem". Tanmateix ha assegurat que el Govern pot assumir un dèficit però no que aquest vagi en augment, i per tant s'ha marcat aquesta com una assignatura pendent.

Des del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació s'està treballant per poder crear una xarxa i organitzar de manera adequada l'atenció domiciliària dirigida a l'entorn familiar i que té com a objectiu intentar que la gent gran romangui el major temps possible a casa seva amb qualitat de vida. La ministra de l'àrea, Rosa Ferrer, ha explicat que això es farà amb la col·laboració dels comuns, "pensem que els comuns tenen recursos i hem d'unificar-los i vetllar perquè qualsevol ciutadà, independentment de la parròquia on visqui, pugui accedir al mateix tipus de serveis". Actualment, les parròquies tenen diferents tipus de servei depenent del model de població i les seves necessitats. Ferrer ha recordat que ja s'ha aprovat el reglament de la Comissió Nacional de Benestar i, "ara el que s'ha de fer és començar a treballar per veure com posem els recursos dels comuns i del Govern tots junts i ho acabem d'organitzar".

Per la seva banda, el president de la Federació de la Gent Gran d'Andorra, Simó Duró, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha aprofitat la presència dels polítics per recordar algunes de les demandes dels padrins, entre elles l'augment de les pensions.

Finalment, el cap de Govern ha anunciat que parlarà del tema de les cotitzacions en el debat d'orientació política que se celebrarà el proper dijous.

stats