Política 08/01/2018

Sílvia Bonet dona suport a Josep Pintat per presidir el grup mixt

La consellera ha entrat aquest dilluns una carta a Sindicatura

B. N.
2 min
La subsíndica Mònica Bonell durant la roda de premsa d'aquest dilluns. / B. N.

Andorra la VellaLa consellera general independent Sílvia Bonet ha entrat aquest dilluns a la Sindicatura una carta donant suport al document presentat pels cinc consellers exliberals proposant que el president del grup mixt sigui Josep Pintat i el vicepresident Pere López. Aixi ho ha comunicat en roda de premsa la subsíndica general Mònica Bonell. Tot i que Bonell ha dit que cal esperar com evolucionen els esdeveniments, tot sembla indicar que aquest suport podria posar fi al bloqueig que viu el grup mixt per designar la seva presidència. De fet, la subsíndica general ja va avançar que, tot i que l'ideal seria que l'acord fos per unanimitat, els serveis jurídics del Consell General podrien donar validesa a un reglament signat per sis membres, que podrien ser set amb la incorporació de Víctor Naudi de Socialdemocràcia i Progrés.

Aquests mateixos serveis jurídics són els que han donat el vistiplau a que aquest dilluns es fes la junta de presidents sense representació del grup mixt. A la reunió s'ha donat llum verda a la sessió de Consell General que es farà el dia 11 per fer el debat a la totalitat del projecte de pressupost per a l'exercici, ja que està previst que es presenti una esmena a la totalitat.

A partir de la setmana vinent, es reunirà la comissió de Finances per tractar les esmenes parcials que s'hi presentin, i Bonell espera que ja hi puguin ser tots els membres presents. A la junta d'aquest dilluns només s'ha tractat aquest punt de la propera sessió del Consell General i no s'han tractat els aspectes referents al grup mixt, com ara la distribució de consellers a les diferents comissions i l'ocupació d'escons.

D'altra banda, Bonell també ha informat que s'ha admès a tràmit el recurs presentat a la Sindicatura pel conseller general socialdemòcrata Pere López contra la decisió de no convocar el grup mixt a la junta de presidents d'aquest dilluns. Bonell ha afegit que es respondrà en breu. Així mateix, espera que el proper dilluns es pugui tornar a reunir aquest òrgan amb representants de tots els grups parlamentaris.

stats