Política 17/10/2018

El Sipaag anuncia que "no faran cap pas enrere" en la defensa dels drets dels treballadors

Remarquen que el seu posicionament d'oposició a la llei ha estat evident des del principi

ARA Andorra
1 min
Un moment de la trobada entre els representants dels sindicats amb els consellers demòcrates Marc Ballestà, Sofia Garrallà, Maria Martisella i Carles Jordana. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) ha tornat a mostrar el seu desacord amb la reforma de la Llei de la funció pública que es troba a tràmit parlamentari. És per aquest motiu que han comunicat que van decidir no assistir a la darrera reunió convocada pel grup parlamentari demòcrata per abordar les esmenes al projecte. Des del Sipaag denuncien que es tractava d’una “maniobra de cara a la galeria” ja que recorden que ja han mantingut trobades amb els diferents grups en les quals han reiterat que el seu posicionament és d’oposició a la reforma tal com està plantejada.

Des del Sipaag lamenten que des d’un principi s’hagués refusat la voluntat de negociar, la qual cosa els va portar a fer “accions contundents” com la vaga del mes de març i destaquen que el seu objectiu és el de mantenir “un funcionariat independent i equitatiu”, per la qual cosa consideren que cal que estigui “regulat per una llei justa i transversal”. I conclouen que la llei que DA vol impulsar “no ho és” ja que creuen que “degrada la condició de treballadors imparcials, deixa a l’arbitrarietat de futurs reglaments la carrera professional i estableix la contractació de persones que no tindran l’estatus de funcionaris”.

El Sipaag ha fet arribat una carta als seus afiliats manifestant aquest posicionament i destacant també que en els darrers anys “s’ha desplegat una política de desprestigi de la funció pública i ara es vol normalitzar aquesta situació”. És per tots aquests motius expressats que remarquen que van prendre la decisió de no tornar-se a trobar amb DA i adverteixen que no faran “cap pas enrere a l’hora de defensar” els drets i obligacions que tenen.

stats